Sport

Dumitru Burlacu, deținătorul trofeului internațional „Città di Tolmezzo", Italia
25.04.2018
La 15 aprilie 2018, tânărul sportiv din Republica Moldova, Dumitru Burlacu, a câștigat trofeul internațional „Città di Tolmezzo". Pentru a ajunge în Italia, moldoveanul a fost ajutat de Denis Braidotti, care activează în cadrul Ambasadei Republicii Italiene la Chișinău.
    
Lecţia incredibilă de viaţă a Elenei Răducan, atleta noastră specială din Rho, Milano
12.01.2018, 14:07
O tânără de 25 de ani originară din Chişinău, Elena Răducan, a fost convocată pentru a participa în cadrul echipei naţionale a Italiei la un eveniment mondial - Special Olimpics Word Summer Games 2019, din Abu Dhabi. Este primul caz de acest gen din istoria participării Italiei la Jocurile Mondiale Special Olimpics.
O moldoveancă scrie istorie în sportul italian: Alexandrina Mihai
28.09.2017
Istoria italiană a familiei Mihai, originară din Republica Moldova, începe în 2003, atunci când soțul a plecat mai întâi pentru șase luni, care s-au transformat în 14 ani. Acum familia Mihai locuiește în orașul Soave, provincia Verona, iar Alexandrina, care a ajuns în Italia când avea cinci ani, a câștigat la vârsta ei de adolescentă mai multe competiții de atletism și scrie istorie în sportul italian.
    
Ștefan Sercheli, bărbatul care într-o mână ține haltera, iar în altă mână un creion
31.03.2017, 10:28
Despre Ștefan Sercheli am putea spune că este bărbatul care într-o mână ține haltera și face sport de performanță, iar în altă mână ține un creion cu care desenează. În ambele activități are succese: este dublu campion al Republicii Moldova la bodybuilding și se poate lăuda cu o colecție mare de desene proprii.
Monolog în alergare cu atleta Elena Iabanji (Zaharescu) | Revista MOLDOVA de oriunde
12.12.2016
Elena Iabanji (Zaharescu) s-a născut în satul Tartaul, Cantemir. Are aproape 50 de ani, iar în prezent locuiește la Lisabona, în Portugalia. În acest monolog, atleta face mărturii despre sportul ce i-a șlefuit calitățile umane. Tot de la ea, aflăm la ce se gândește atunci când aleargă.
    
Moldoveanca Elena Nemțanu a alergat 43 de km la BMW Marathon Berlin
03.10.2016, 15:04
Elena Nemțanu sau cum majoritatea o cunosc LeanKa ChoKolate sau ActiveMom LeanKa este bloggeriță și designer. Tot ea este cea care ne-a reprezentant țara la cea de-a 43-a ediție a cursei atletice BMW Marathon Berlin. Leanka a participat la zece competiții de atletism, deține nouă medalii și un trofeu. Reprezentanta țării noastre s-a numărat printre cei 41283 de alergători din 122 de țări ale lumii. Pentru Leanka este primul maraton alergat pe distanța de 42 kilometri 195 de metri. Participanta a reușit să ajungă la finiș cu succes și a adus acasă și o medalie.
Moldoveanul Gheorghe Ciobanu a câștigat locul III, la Campionatul Open al României la Grappling ADCC
08.09.2016
Recent, la București s-a desfășurat Campionatul Open al României la Grappling ADCC. Moldova a fost reprezentată de către Luptătorul Bercut Fight Club, la categoria „Avansați” -83 kg, Gheorghe Ciobanu, ce a ocupat locul III, fiind antrenat de către Eugeniu Petrachi. După această performanță tânărul urmează să plece la un alt Campionat European ce se va desfășura în luna octombrie, în Germania. Pe lângă sport, tânărul este student la USM, Facultatea de Drept.
    
Ion Jalbă: Euro 2016 - dragoste-n 30 de zile
12.07.2016, 11:36
Euro 2016 a fost un adevărat spectacol, pe care iubitorii de fotbal l-au urmărit cu entuziasm, dar și nervi încordați la maxim. Despre scoruri live, rezultate, comentarii, statistici, echipe, clasamente grupe și play-off-uri, ai avut ocazia să afli de la Ion Jalbă, care 30 de zile a fost prezentator în orășelul fotbalistic la transmisiunile din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016.
Atletul Roman Prodius aleargă spre Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
06.07.2016
În copilărie a încercat să practice fotbalul și atletismul. Cu mingea nu prea îi reușea să manevreze, în schimb era priceput să alerge distanțe mari. Acum Roman Prodius are 35 de ani și se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. El a devenit primul sportiv moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Roman a reuşit această performanţă după ce s-a clasat pe locul opt la Maratonul Internaţional de la Viena, la care au participat peste 40 de mii de sportivi.
    
(Video) Moldoveanul din Irlanda, Ion Lazarenco-Tiron, a construit un stadion la Brăviceni și a dat start campaniei „Cupa Verde”
25.05.2016, 23:02
Motiv de sărbătoare în satul Brăviceni din raionul Orhei: aici a fost inaugurat un stadion de minifotbal pentru copii, conform standardelor europene. Stadionul de la Brăviceni a fost deschis prin contribuția moldoveanului stabilit în Irlanda Ion Lazarenco-Tiron şi a fost construit în memoria profesorului său de sport, Gheorghe Lașco.
Îndrăgostit de sport de la șase ani: Stanislav Reniță
08.04.2016
De la șase ani Stanislav Reniță este pasionat de sport. În prezent face parte din Clubul Lion și se ocupă cu luptele K-1. Îi place să obțină rezultate plauzibile, se bucură de frumusețea vieții, iar acolo unde aceasta este mai puțin frumoasă, el o face să fie așa cum își dorește și merge înainte.
    
(Foto) Vești bune de la școală de Jiu-Jitsu Brazilian BJJ Athletic Chișinău
27.01.2016, 12:34
La acest început de an am fost curioși să aflăm ce vești bune are Ion Vartic, cel care în anul 2013 a deschis prima școală de Jiu-Jitsu Brazilian din Republica Moldova.
(Video, foto) Moldoveanul Viorel Ețko, campion al Scoției la lupte libere, a revenit acasă să-și felicite antrenorul
16.10.2014
Viorel Ețko e tânărul moldovean care a obținut medalia de bronz la Campionatul de lupte libere din Scoția, după ce această țară nu a fost premiată 20 de ani la acest campionat.
    
Update | Moldoveanul stabilit în Irlanda, Ion Lazarenco Tiron, trece înot astăzi Canalul Mânecii
18.09.2014, 12:52
Ion Lazarenco Tiron, moldovean stabilit in Irlanda, a trecut înot Canalul Mânecii, la 18 septembrie 2014, pentru a spune lumii că în Republica Moldova copiii au nevoie de terenuri sportive. Ion a înotat 13 ore şi 34 de minute fără întrerupere şi a traversat astfel peste 34 de kilometri. ,
Rodica Socolov
Judo – cel mai bun prieten al Marinei Bivol
17.09.2014
Marina Bivol are 17 ani și este elevă la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din satul Olișcani, raionul Șoldănești. De un an Marina are o pasiune aparte pentru judo și deja se poate mândri cu performanțe frumoase la mai multe competiții naționale. Acest sport „mi-a devenit un prieten fidel, sper că e pentru toată viața”, spune Marina.
    
Fotbal pe toloacă la Marinici, Nisporeni
17.11.2013, 10:13
Sâmbătă şi dumincă de dimineaţă până seara, iar în celelalte zile - după lecţii. Copiii din satul Marinici, Nisporeni, joacă fotbal pe toloacă. În meciul pe care l-au surprins totul părea ca-n fotbalul adulților: atacanți și apărători, pasiune și entuziasm, doar simulările lipseau.
Cristina Budescu: despre judo și Campionatul European de Judo
07.10.2013
Recent, Cristina Budescu s-a întors din oraşul Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, unde s-a desfăşurat Campionatul European la Judo. Și nu a revenit pur și simplu, ci cu medalia de bronz, evoluînd în categoria de 48 de kg, feminin.
    
Rugby: sportul golanilor practicat de gentlemeni
27.05.2013, 12:26
Se spune despre acest sport dur, dar elegant, că e unul de golani practicat de gentlemeni. Acești domni de la echipa de rugby „Titan” ne spun și să ne demonstreze locul deosebit pe care-l ocupă rugby în viața lor. Operațiunea a avut loc la complexul sportiv „Izvoraș” din Măgdăcești.
Un moldovean, vicecampion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian: Alexei Strechie
15.04.2013
Luptătorul moldovean Alexei Strechie de la clubul BJJ Athletic Chișinău s-a calificat în finala celui mai prestigios campionat mondial de Jiu-Jitsu Brazilian „Abu-Dhabi Jiu-Jitsu World Pro 2013”, obținând medalia de argint.
    
Mihai Burciu, tânărul promotor al sportului feminin în Republica Moldova
12.04.2013, 16:08
Toți oamenii sunt marcați mai devreme sau mai târziu de o primă iubire pe care o poartă în gând ca pe un talisman norocos şi Mihai Burciu este unul dintre aceşti oameni.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.