Prima pagină / Oameni / Turism  /  (Video) Viorica Ataman. Blog de turism, invitație la călătorii

(Video) Viorica Ataman. Blog de turism, invitație la călătorii imprimare

02.02.2015  

Vom sta de vorbă cu autoarea blogului de turism travelblog.md, Viorica Ataman. Și vom discuta despre călătorii, bineînțeles.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Viorica Ataman este autoarea blogului travelblog.md, scrie acolo impresii din călătoriile pe care le face de una singură, împreună cu familia, prietenii sau colegii de lucru.

Viorica ne-a povestit despre cele 32 de țări pe care le-a vizitat și cele peste 250 de orașe vizitate. Ne-a dat și sfaturi pentru călătorii cu bani puțini, dar foarte interesante.

Viorica Ataman

„Din 2010 probabil, am început să călătoresc destul de des. În fiecare lună am fost plecată undeva. Și toată lumea mă întreba: „Cum a fost? Unde ai fost? Spune-ne impresii. Ce ți-a plăcut, ce nu ți-a plăcut?”. Și tot cam din acea perioadă am început să citesc blogurile române de turism și vedeam anumite similitudini, adică ei la fel lucrau într-un job corporativ, dar totodată găseau timp ca să călătorească, să vadă lumea”, spune Vorica Ataman.

Din iunie 2013, Viorica a hotărât să facă publice impresiile și fotografiile din călătorii și de atunci travelblog.md include impresii din diverse destinații turistice, sfaturi și informații utile pentru cei pasionați de excursii și escapade.

Viorica Ataman

„Cea mai memorabilă și cea pe care eu o consider prima călătorie a fost în Tunisia. Am ajuns în Sahara și am stat o noapte în frig, iar a doua zi era foarte cald. Am mers prin diferite oaze. Totul era pustiu, dar în oaze era pământ, verdeață și apă, care este foarte importantă în pustiu. Deci, țara asta chiar m-a marcat, m-a impresionat și a fost și interesant”, povestește autoarea blogului de turism.

Viorica Ataman

„Pentru a călători, este important în primul rând, curajul. Fiindcă foarte mult contează nu doar să-ți pui în gând că aș fi dorit, dar chiar să-ți iai rucsacul și să pornești la drum. Când vorbim de călătorii, nu trebuie neapărat să ne gândim la destinații extraordinar de îndepărtate. Fiind că destinațiile îndepărtate înseamnă un buget destul de mare și atunci pentru cei care vor să călătorească, dar nu au suficienți bani, recomand să meargă cu autocarul. De ce să nu mergi cu autocarul la Iași? Sau de ce nu să ajungi dimineața la București? Ai vizitat toată ziua Bucureștiul și seara te-ai întors. Cel puțin eu tot așa fac. Sau până în Sibiu... e același lucru. Nici nu-ți trebuie cazare și atunci îți trebuie doar banii pentru transport, în timpul zilei ai luat câteva sandwich-uri, dar în schimb ai atâtea și atâtea impresii care ți-s suficiente pentru câteva luni, cu siguranță”, explică Viorica Ataman.

Foto: travelblog.md

Locație interviu: Delice d'Ange

Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman Viorica Ataman
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.