Prima pagină / Oameni / Turism  /  Moldoveanca Galina Sobol a ajuns să-i învețe pe chinezi limba engleză

Moldoveanca Galina Sobol a ajuns să-i învețe pe chinezi limba engleză imprimare

13.01.2017  

Galina Sobol sau Lina cum îi spun chinezii este tânăra din Republica Moldova absolventă a Facultății de Limbi Străine, USM care prin intermediul unui program de schimb cultural a ajuns în China. Timp de șase luni a învățat limba chineză la nivel de conversație și tot aici Galina i-a ajutat pe copii din această țară să însușească limba engleză. Despre schimbul de experiență și viața din China, aflăm chiar de la Galina.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Galina Sobol povestește echipei Stiripozitive despre cum a ajuns într-un timp record să învețe limba chineză cât și să-i ajute pe copii din această țară să însușească limba engleză:

fghj

„Asia pentru mine a prezentat mult interes încă de când învățam la școală”

Într-o zi, așa din întâmplare, am avut ocazia să văd un film la televizor. În clipa aceea a apărut un firicel de curiozitate. Mai târziu, am înțeles deja că nu e scăpare. Am zis ca trebuie să ajung acolo și să fiu martor ocular a tot ce se petrece. Și așa a început totul... Când am ajuns în China mi-a părut o cu totul altă lume. M-am dus prin intermediul unui program de schimb cultural. La început locuiam Într-o familie de chinezi și făceam lecții de engleză cu copiii lor. Mai târziu am avut ocazia să experimentez meseria de profesor într-un gimnaziu.

vghjk

„Vreau să spun că copiii din China erau dornici să învețe limba engleză”

Pentru mine a fost o experiență unică, deoarece am avut ocazia să intru în pielea unui profesor și vreau să menționez că nu e deloc o munca ușoară, mai ales când copiii sunt mici și au nevoie de toată atenția.

hbjkl

„Primele șase luni am făcut cursuri de limbă chineză”

Deci, aveam lecții două zile per săptămână a câte trei ore pe zi. Eram foarte entuziasmată - profesoara noastră era deosebită. Mereu cu zâmbetul pe față și ne mai și aducea gustări delicioase. La lecție făceam o mulțime de activități, mergeam împreună să vedem locuri frumoase, mai practicam și sporturi chinezești care ne încântau. În șase luni am învățat să vorbesc chineza bine, la nivel de conversație.

ghjkl

„Ceea ce privește limba engleză, nu era greu sa-i învăț pe copii”

Aveau o bază și știau alfabetul. Mai cunoșteau expresii și cuvinte elementare. Lecția începea tot timpul cu un cântecel pe care-l învățam împreună pe parcurs. La orele de engleză aduceam imagini cu tot felul de cuvinte noi și le învățam împreună. Făceam jocuri și alte activități care constau în memorizarea vocabularului. La sfârșit vizionam un filmuleț pentru copii ca să se relaxeze, iar ca recompensa la sfârșitul fiecărei lecții le aduceam surprize din origami. De asemenea, aveam o ora pe săptămână „English Corner” unde citeam povești și răspundeam la întrebările copiilor.

dfghyuio

„În China familia și educația au un rol decisiv în viața omului”

Copii sunt centrul universului, iar cariera este doar un mijloc de a oferi familiei tot ce e mai bun. China e o țară imensă, bine industrializată și cu toate că se confruntă cu multe probleme printre care și poluarea, încă mai are multe de oferit lumii.

dfgthju

dsertyuio

„Pentru mine a trai înseamnă a fi în permanentă mișcare, a descoperi, a face față schimbărilor”

Cred că în următorii ani la fel voi calatori și voi adăuga noi destinații în my bucket list. La moment sunt pe cale sa obțin Tefl, un certificat cu ajutorul căruia voi avea posibilitate să muncesc în orice țara ca profesoară de engleză și totodată să călătoresc așa cum mereu mi-am dorit. Mai târziu deja văd ce schimbări vor fi”, povestește Galina Sobol pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.