Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  (Video) Actorul Ion Bechet citește un fragment din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun

(Video) Actorul Ion Bechet citește un fragment din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun imprimare

23.02.2015  

Ion Bechet, actorul care are spectacole acum și la Chișinău, și la București, recită fragmentul „Asta e Moldova! Veniți, pentru că ai noștri deja au plecat” din cartea „LA BLOG” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Actorul Ion Bechet recită într-o altă pauză dintre spectacolele de la Teatrul „Excelsior" de la București și cele de la Teatrul „Alexei Mateevici” de la Chișinău, fragmentul „Asta e Moldova! Veniți, pentru că ai noștri deja au plecat” din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun.

„Moldova. Aici se poate să mergi pe gaz, da pe gazon e interzis.

Moldova. Veniţi, pentru că ai noştri deja au plecat!

După inscripţiile de pe tricourilor copiilor de la grădiniţă aflăm în ce ţară lucrează părinţii acestor copii.

Aici, la oraş, umblăm cu toţii cel mai des în negru şi gri şi îi lăsăm pe bătrînii noştri de la sate să poarte straie colorate – roşii, portocalii, verzi – de la second hand.

Moldova. Doar aici roşiile verzi pot fi galbene. În borcane cu capace filetate.

Capacele. În Moldova unii le strîng, alţii lucrează de le sar. Inclusiv pe strada Munceşti – cea mai lungă stradă din Europa, lungă ca un sărut.

Noroc de cerul care este aici uneori mai frumos decît fundal pentru un desktop de Windows.

Aici, în Moldova, indexarea site-urilor se face mai repede decît indexarea pensiilor…

Dar ce frumoasă era Moldova copilăriei mele atunci cînd Felicia era încă nume de fată, nu de farmacie, iar Ionel încă mai era colegul meu de bancă, dar deja începea să devină costum.

Înainte traiul era trai, acum a rămas doar o încercare – try…”, citește actorul Ion Bechet din cartea „LA BLOG” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun.

Actorul Ion Bechet citește un fragment din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun Actorul Ion Bechet citește un fragment din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun Actorul Ion Bechet citește un fragment din cartea „La Blog” de Sergiu Beznițchi & Igor Guzun
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.