Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  (Foto) Daniela Tragic: „A călători înseamnă a cunoaște”

(Foto) Daniela Tragic: „A călători înseamnă a cunoaște” imprimare

25.02.2015  

Încă din copilărie, Daniela Tragic a înțeles că dorește să călătorescă toată viața. Este gata mereu să începă un nou capitol al unei poveşti, la finalul căreia să câştige zâmbete, să trăiască experienţe de neuitat şi să lege noi prietenii.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Atunci când avea 6 ani, Daniela Tragic a avut ocazia să meargă la o tabără de vară de la Cernăuți. A fost prima ei experiență de la care a primit multă de fericire și noi prieteni.

„Datorită părinților mei care au adus multă diversitate și lumină în viața mea, au urmat multe alte veri petrecute în diferite colțuri ale Moldovei. Pentru mine, o călătorie reprezintă o sursă de inspiraţie, pentru că atunci am ocazia să mă descopăr şi să-mi cunosc limitele”, afirmă tânăra.

Daniela Tragic

Daniela, a călători în multe țări și a fost gazda unei familii din Ungaria.

„Prima țară vizitată a fost Ucraina. Apoi a urmat România, unde am participat la o școală de vară cu tematica „Bussiness și Leadership”. O experiență mai deosebită am avut-o datorită programului Globex. Fiind membru al organizației AIESEC Chișinău, am beneficiat de o oportunitate extraordinară să activez ca voluntar în Ungaria. Recent am vizitat Belgia și Olanda și aceste țări au lăsat amprente frumoase în colecția mea de poze și amintiri”, povestește Daniela Tragic.

Daniela Tragic

Tânăra ne-a mai mărturisit că țara care i-a lăsat cele mai frumoase impresii a fost Ungaria, întrucât a petrecut acolo și cel mai mult timp, 6 săptămâni.

„Fiecare ţară are misterul ei. Are ceva unic care aşteaptă să fie descoperit, acel ceva la care nu m-aş fi gândit înainte. Probabil Ungaria a reprezentat pentru mine unul din sutele de mistere care aşteapta să fie desluşit. Să călătoreşti înseamnă să iubeşti, să descoperi, să te bucuri, să trăieşti fiecare zi cu o altă intensitate, să vezi oameni, să îi asculţi şi să îţi faci prieteni. De aceea, gândul mi s-a dus la un alt motiv care face o călătorie să rămână remarcabilă: oamenii. Perioada în care am predat limba engleză sutelor de copii maghiari și le-am povestind despre micul colțișor de rai- Moldova, m-a făcut să înțeleg cât de diferiţi suntem ca oameni şi cât de diferit gândim. Descoperim o cultură nouă, intrăm în contact cu oameni noi, schimbăm idei şi opinii. O călătorie este o lecţie practică, în care călătorul se descoperă pe sine, se autocunoaşte şi prinde încredere în el”, adaugă studenta.

Daniela Tragic, este fascinată de cultura și tradițiile Coreei de Sud și ale Chinei. Privește filme istorice coreene, care oglindesc file din trecutul lor și este sigură că va ajunge și în aceste două țări.

Daniela Tragic

Tânăra are și o mulțime de prieteni internaționali din toate colțurile lumii.

„Fiind o persoană sociabilă, îmi face o deosebită plăcere să comunic cu reprezentanți ai altor viziuni, culturi și naționalități. În lista mea de prieteni se înscriu persoane din diferite colțuri ale lumii, cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Columbia, Argentina, China, Ungaria, Franța, Egipt, Israel, Ucraina, India, Belgia, Azerbaijan și multe altele. Vă întrebați cum i-am cunoscut, având în vedere faptul că multe din aceste țări nu le-am vizitat? Cea mai parte din ei sunt membrii AIESEC, care este o organizație internațională. Ea oferă o experiență complexă de dezvoltare, oportunități de liderism, schimburi internaționale etc”, zice Daniela.

Daniela Tragic

Stând de vorbă cu ea am aflat că are și reușite bune la învățătură, întrucât a fost desemnată „Cel mai bun student al anului”, datorită muncii pe care a depus-o pe tot parcursul anului trecut de studii.

„Anul 2014 a fost unul foarte productiv, iar cele două merite de excelență,
Bursa Republicii’’ și „Cel mai bun student al anului’’ au fost roadele muncii mele asidue și aspirației de a-mi depăși limitele. Sunt foarte mândră și fericită că sunt studentă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă’’, Facultatea Limbi și Literaturi Străine, Engleză- Germană. Am beneficiat de multă susținere și încredere din partea cadrului didactic, în special din partea decanului Angela Solcan și a prodecanului Veronica Bolduma, în fața cărora aduc multă recunoștință”, relatează studenta.

Daniela Tragic

Am întrebat-o pe Daniela Tragic, care este secretul ei de a-și organiza timpul atât de eficient și iată care a fost răspunsul: „Timpul este o armă secretă a succesului, iar cheia acestuia o constituie abilitatea de a nu lăsa lucrurile de azi pe mâine. Fiind o fire activă și curioasă, încă din liceu doream să am idei generale din diferite domenii: muzică, teatru, dans. Deaceea eram nevoită să-mi programez timpul în așa fel, ca să reușesc să le fac pe toate, în caz contrar, curiozitatea mea nu avea să-și găsească liniștea. În prezent, acest lucru a devenit deja o obișnuință. Temele pentru acasă se pregătesc fără prea multă ezitare, pentru că urmează alte activități interesante, care fac viața de student mult mai interesantă și plină de diversitate”, spune tânăra mereu inspirată și energică, Daniela Tragic.

Axenia Chirilov | Știripozitive.eu

Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic Daniela Tragic
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.