Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Nelly Şargu– tânăra bloggeriţă pasionată de modă şi artă

Nelly Şargu– tânăra bloggeriţă pasionată de modă şi artă imprimare

30.03.2015  

Dorinţa de a descoperi locuri noi şi de a fi independentă au îndemnat-o pe Nelly Şargu, să plece în ţara vecină, România, în căutarea unei vieţi diferite. Nelly îşi face studiile la una dintre cele mai prestigioase universităţi române, Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Ea a povestit cât de complicat, dar şi impresionant este să fii studentă departe de casă și despre hobby-uri și stilul ei de viață.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Nelly Şargu locuieşte de trei ani în România, fiind elevă. La fel ca şi mulţi alţi tineri, Nelly era la început entuziasmată şi dornică aventuri şi libertate, iar Facultatea de Jurnalism i-a oferit toate acestea şi şansa de a începe o nouă etapă în viaţa sa.

Nelly Șargu

„În liceu aveam mai multe preferinţe. Mă interesau foarte multe lucruri, toate legate de artă. Sunt un om al artei, n-am ce sa fac cu asta. Voiam să fac teatru, apoi design vestimentar, iar în clasa a 12-a am hotărât să merg la Facultatea de Jurnalism, pentru că mă descurcam foarte bine la română, mereu cu locuri premiante la concursuri și așa și a rămas. Deci, Facultatea de Jurnalism nu a fost visul meu, a fost una dintre cele 3 opţiuni şi care m-a atras la un moment dat, exact înainte de admitere”, povesteşte Nelly Şargu.

„Primul an de facultate l-am făcut în Galați, deoarece nu am fost admisă din prima la Babes-Bolyai, la Cluj. Am dorit dintotdeauna să învăț și să locuiesc măcar un pic în Cluj, ştiam că e un oraș foarte frumos, bine că suntem în era internetului şi am putut vedea o mulţime de poze. De asemenea, știam că Babeș e una dintre 3 cele mai bune universități din România. Acesta a fost motivul principal”, adaugă tânăra studentă.

Nelly Șargu

Dragostea pentru lectură şi arta scrisului au motivat-o pe Nelly să creeze un blog propriu, în care să-şi poată revarsă toate emoţiile şi gândurile. La început, era un simplu hobby, dar cu timpul, iniţiativa a început să ia amploare.

„Am blogul de 4 ani cred. A suferit vreo 3 schimbări de atunci, atât pe plan de conținut, cât și design. De la început, scriam numai articole meditative, era perioada când mi se înfiripau primele gânduri existenționaliste în minte și simțeam nevoia să le scriu undeva. Nu-mi amintesc cum anume sau în ce moment a apărut ideea, cred că văzusem undeva un blog și am zis: „Pot și eu așa!”. Atunci nu aveam facebook, deci nu promovam articolele nici într-un fel și lumea nu le citea. Dar, consider că e bine așa, să începi să scrii doar pentru tine. Acum l-am modificat un pic, dar sper să crească tot mai mare”, mărturiseşte bloggeriţa.

Nelly Șargu

Abordează numeroase teme pe blog, îi place să scrie despre modă, biografii notorii ai creatorilor de artă şi style icon-uri care o inspiră zilnic. Dar, nu lipsesc din blogul lui Nelly nici articolele personale, care au pus baza blogului. E o fire artistică, dar şi realistă în acelaşi timp. Încearcă să ofere sfaturi, să încurajeze cititorii săi şi să le ofere exemple de stil cu ajutorul propriului exemplu. Anume astfel a şi apărut rubrica de street style pe blogul ei.

„La moment activez la site-urile Fashionguide.com și Saksmagazine.com. Pentru Fashionguide.com scriu în exclusivitate despre modă și îmi place la nebunie. Motivul pentru care sunt atașată de acest domeniu este simplu: mă face fericită și mă simt în largul meu aici. Dragostea pentru modă am avut-o dintotdeauna, dar nu eram sigură că sunt destul de bună ca să scriu despre modă. Am încercat și am văzut că mă descurc foarte bine. Sper să ajung să cunosc cât mai multe personalități din domeniul modei și să învăț câte ceva de la fiecare”, afirmă Nelly.

Drept sursa de inspiraţie şi modele demne de urmat, tânăra urmăreşte creaţiile unor designeri vestimentari vestiţi precum: Elie Saab, Valentino, Zuhair Murad, Gianvito Rossi și Manolo Blahnik.

Nelly Șargu

Viaţa independentă din România i-a oferit unele lecţii preţioase de viaţă pe care le poate împărtăşi cu certitudine tuturor.

„Trebuie să fii amabil cu oamenii pe care nu îi cunoşti. Să ai puterea de a ieşi din casă şi de a spune ce gândeşti şi ce îţi doreşti ca popor şi un lucru foarte important ar mai fi, corupţia nu rezolvă nimic, niciodată. Deci, fii sincer cu tine însuţi şi cu cei din jur”, îndeamnă Nelly.

Dorul de casă mereu revine, iar pentru a-l alina, tânara studentă de la Cluj îşi ia cu sine mici detalii din Republica Moldova, care-i amintesc mereu de locul unde şi-a petrecut cele mai memorabile clipe. Ceaiul gustos şi aroman, bomboanele de la Bucuria şi bucatele de casă, preparate cu multă grijă de mama ei sunt nelipsite în valiza lui Nelly Şargu atunci când revine din vacanţe.

„Diferența este foarte mare. La Cluj, nu este atâta corupție la nivelul universitar. Chiar și dacă există, nu este atât de liberă, atât de acceptată și despre asta nu se vorbește atât liber ca la Chișinău. Facultățile sunt mai bine dotate. Ceea ce consider că trebuie să dispară din Universitățile de la Chișinău este sistemul acesta de liceu care încă persistă, manifestat prin prezența obligatorie la multe cursuri, teme ca la școală și distanța prea mare dintre profesor și student, la nivel de atitudine. Studentul singur trebuie să hotărască dacă vine la curs sau nu, iar dacă nu vine, este absolut problema lui cu examenul. Oricum, eu încă sper că și la noi totul se va schimba în curând”, spune studenta de la Cluj-Napoca.

Nelly Șargu

Spre finalul discuţiei, Nelly Şargu ne oferă şi unele sfaturi pentru liceenii care visează să descopere o ţară nouă.

„Îndemn tinerii să plece să facă studiile peste hotare, dar nu pentru a fugi din țară, ci cu gândul de a cunoaște ceva nou și, nu în ultimul rând, de a se maturiza. Îi va schimba foarte mult viața independentă de la 18 ani în colo. De asemenea, să respecte oamenii din acea țară străină, limba, obiceiurile lor și să nu aibă acea atitudine negativistă: „Nu-i bine la voi, acasă la mine e mai bine”. Iar dacă după studii dacă hotărăsc să se întoarcă în Moldova, să o facă cu inima deschisă și să aducă ceva nou cultural din țara în care şi-au petrecut studenția”, sugerează Nelly Şargu tinerilor din Moldova.

Felicia Plămădeală

Nelly Șargu Nelly Șargu Nelly Șargu Nelly Șargu Nelly Șargu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.