Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Videografic |10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare: Ana-Maria Vasilache-Verdeș

Videografic |10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare: Ana-Maria Vasilache-Verdeș imprimare

29.04.2015  

Ana-Maria Vasilache-Verdeș ne-a transmis 10 lucruri din Marea Britanie care pot inspira Moldova, iar noi le-am dat viață într-un videografic.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Ana-Maria Vasilache-Verdeş a găsit 10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare.

10 lucruri din Marea Britanie

În Londra, mai des te vei ciocni de cuvintele „Sorry”, „Excuse me” sau „Pardon me” decât nemijlocit de trecători, iar dacă eşti în coadă la vreun magazin şi aştepţi să te ajungă rândul, vei fi întâmpinat de „Thank you for waiting” şi ţi se va dori un „Have a nice day”.

10 lucruri din Marea Britanie

Aflaţi pe o insulă izolată de continent, englezii ştiu să păstreze trecutul intact. Iar asta nu înseamnă doar istoria fiecărei cărămizi, clădiri, catedrale sau a oricărei tradiţii respectate până în cele mai mici detalii. Trecutul păstrat de ei se ascunde până la şoferii de taxi-uri care-şi lasă meseria moştenire feciorilor.

10 lucruri din Marea Britanie

Trecutul, însă, nu-i ţine locului pe englezi. Ei investesc în cultura prezentului prin expoziţiile de artă contemporană, concertele de muzică simfonică, eleganţa bărbaţilor şi culorile îndrăzneţe purtate de doamne pe stradă.

10 lucruri din Marea Britanie

Regatul Unit are tradiţii neobişnuite: ceaiul de la ora 5, cluburi de gentlemeni, reguli în pub-uri, dress code-uri la ocazii speciale, respectarea etichetei în societatea înaltă.

10 lucruri din Marea Britanie

În Marea Britanie eşti liber să-ţi exprimi propria viziune. „Dacă în Moldova mă consideram o rebelă pentru că mă îmbrac aşa cum îmi place, în Marea Britanie gustul tău vestimentar nu trebuie să coincidă cu cel al omului care aşteaptă la semafor”, ne spune Ana-Maria.

10 lucruri din Marea Britanie

Se poate spune că noţiunea de „privacy” a fost inventată de englezi. Spaţiul personal şi respectarea acestuia este extrem de important. Probabil din acest motiv sunt catalogaţi drept reci şi neprietenoşi, dar, de fapt, englezii oferă spaţiu şi confort intim celor din jur.

10 lucruri din Marea Britanie

În Marea Britanie, ciudăţeniile sunt la ele acasă. Aici poţi da peste ciorapi cu buline, sacouri din catifea, bărbaţi cu mustăţi ca ale lui Dali, autobuze roşii cu două etaje, iar staţiile metroului londonez sunt pline de culoare.

10 lucruri din Marea Britanie

Britanicii se adaptează uşor la schimbări şi circumstanţe noi, altfel nu ar mai fi atât de statornici într-un loc unde acum plouă, iar peste un minut iese soarele.

10 lucruri din Marea Britanie

Englezii au grijă de grădinile lor cu multă minuţiozitate, iar secretul unei asemenea îngrijiri este simplu: tunzi iarba zilnic, timp de sute de ani.

10 lucruri din Marea Britanie

Nepoţii se învaţă să fie ciudaţi de la bunici, care merg la cină îmbrăcaţi la patru ace, se ţin de mână prin parcuri, sau vin în blugi la concerte rock.

10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie 10 lucruri din Marea Britanie
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.