Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  (Video, foto) Xenia Bucuci, creatoare care nu confecționează păpuși când este tristă

(Video, foto) Xenia Bucuci, creatoare care nu confecționează păpuși când este tristă imprimare

27.05.2015  

Vom face cunoștință cu Xenia Bucuci, creatoarea care confecționează păpuși manual şi mărturiseşte că nu poţi faci jucării atunci când eşti trist, fiindcă şi jucăria ta va fi tristă. Iar noi suntem aici la ştiri pozitive, adăugăm noi.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Xenia Bucuci este pasionată de lucru manual. Şi a învăţat asta nu doar din manuale, ci din viaţă. De vreo patru ani confecționează păpuși, iar cel mai mult îi place să facă urși. Jucăriile ei au ajuns nu doar la festivaluri și expoziții de artizanat. O păpuşă, Guguţă, pe care a creat-o Xenia a ajuns în America, altele în țările din Europa și chiar în China.

Xenia Bucuci

Creatoarea de păpuşi spune că fiecare jucărie este diferită, chiar dacă a fost confecționată exact la fel. Şi explică prin faptul că, spune ea: „Aici dispoziția contează cel mai mult: pentru că nu te apuci să faci jucării când eşti trist, fiindcă că așa va fi și jucăria”.

Xenia Bucuci_papusi

Mai multe lucrări de-ale Xeniei Bucuci găsiți pe pagina de facebook „Lucru manual Moldova” sau pe blog: http://www.lucrumanualmoldova.blogspot.com/.

Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci Xenia Bucuci
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.