Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  10 lucruri din România care pot inspira Moldova: Mihaela Globa

10 lucruri din România care pot inspira Moldova: Mihaela Globa imprimare

11.11.2015  

Mihaela GLOBA este studentă la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, România. Mihaela a scris pentru Știripozitive.eu, 10 lucruri din România care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

1. Lumină în noapte

În România, noaptea e ca și ziua, orașele sunt pline de lumină, iar oamenii pot face plimbări de seară fără nici un pericol. Se sărbătorește și Festivalul Luminii, scopul este redescoperirea frumuseții în lucruri mărunte, dar pline de semnificație.

Mihaela

Mihaela Globa

2. Bancnotele

Bancnotele românești sunt confecționate dintr-un polimer special, care este greu de falsificat și oferă posibilitatea inserării unor elemente de siguranță superioare hârtiei, precum fereastra transparentă. Pe lângă aceasta, bancnotele nu se rup.

3. Festivaluri

Fiecare sezon are festivaluri specifice și din toate categoriile: Festivalul de Muzică, Festivalul Berii, Festivalul de Creație și Interpretare, Festivalul de Dans, Festivalul de Caricatură, Festivalul de Arte Vizuale și încă multe multe altele.

Mihaela

mihaela

4. Ciclismul

România a „descoperit” cu ceva timp în urmă mersul cu bicicleta. Acesta nu e doar un mod de transport, ci a devenit parte a unui stil de viață, adesea impus de tânăra generație. În zilele de weekend vezi mult mai mulți oameni cu bicicleta decât cu mașina, și nu numai tineri, dar în rând cu ei vezi și persoane mai în vârstă. Majoritatea orașelor au piste pentru biciclete, ceea ce e un avantaj atât pentru șoferul care conduce un automobil, cât și pentru biciclist.

mihaela

mihaela

mihaela

5. Transport public pe timp de noapte

Deși doar în câteva orașe din România este introdus transportul public de noapte, consider că e doar începutul, și e un început foarte bun, aducând avantaje în rândul călătorilor din punct de vedere social, prin costurile scăzute, dar și pentru cei care muncesc în acest interval de timp, având posibilitatea să circule de la periferie spre centrul orașului.

globa

6. Patriotismul

Românii au dat de-a lungul istoriei numeroase exemple de patriotism. Majoritatea sunt patrioți adevărați, care pun interesul țării mai presus decât cel personal. Când se organizează mitinguri masive, românii nu stau pe loc, ci ies în stradă, și nu e vorba de câteva mii de oameni, dar de zeci de mii care știu să se expună și știu ce vor.

mihaela

7. Colțuri de rai

Există locuri în România unde fiecare om își găsește liniștea și împăcarea. Nu vorbesc de cele mai moderne construcții, ci anume casele tradiționale modeste. Oamenii pot face dintr-un sat mărginit de dealuri și văi, locul unde își pot trăi visul datorită tradițiilor care se mențin vii. Datorită lor, țara devine specială, interesantă și atrasă de turiști.

globa

8. Avantaje pentru elevi și studenți

Pentru că ești elev sau student beneficiezi de mai multe reduceri, cum ar fi reducere pentru biletele și abonamentele pentru călătoriile cu trenul, biletele pentru vizionarea unui film, pentru a merge la bazin, la teatru sau pentru oricare loc unde intrarea e cu taxă, reducerea fiind de 50% la cumpărarea fiecărui bilet. Așadar, elevii și studenții au posibilitatea de a călători mai mult și de a vizita cât mai multe locuri din România.

9. Simplitate

Românii nu se complică prea mult ce ține de ținuta vestimentară sau de designul cluburilor, restaurantelor sau cafenelelor. Se pune accentul pe comoditate, confort, atmosferă cât mai plăcută. Oamenii sunt simpli și apreciază lucrurile simple, văd frumosul în lucrurile mici, ce e o raritate în zilele noastre.

10. Parcuri și rezervații naturale

Cel mai des vizitate sunt parcurile care au un loc destul de mare amenajat pentru copii, ei bine, așa ceva găsești în toate parcurile, un avantaj pentru familiile cu copii pentru a petrece timpul liber cât mai frumos și interesant. România are și o mulțime de rezervații naturale care sunt apreciate atât de cetățenii acestei țări, cât și de străinii care vin să o viziteze. Grădininile botanice la fel înfrumusețează împrejurimile într-un mod cât mai special.

Mihaela

mihaela

Foto: arhivă personală

Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa Mihaela Globa
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.