Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Videografic |10 lucruri din Statele Unite ale Americii care pot inspira Moldova: Cătălina Țurcanu

Videografic |10 lucruri din Statele Unite ale Americii care pot inspira Moldova: Cătălina Țurcanu imprimare

26.02.2016  

Statele Unite ale Americii. Sunt tărâmul oportunităților și al visului american. O ţara în care o tânără din Moldova, Cătălina Țurcanu, a fost elevă cu ajutorul programului FLEX. Elena ne-a povestit 10 lucruri din Statele Unite ale Americii care pot inspira oamenii din Moldova.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

1. Zâmbetul american

Despre zâmbetul american circulă legende în toată lumea. Aici oamenii își etalează dantura, oferind zâmbete în toate direcțiile. Americanii au o vorbă: Fake it until you make it! Un fel de „Zâmbeşte chiar dacă nu ţi-e a zâmbi!”.

Statele Unite ale Americii

2. Săritori la nevoie

Amabilitatea americanilor se vede din acţiunile lor. O doamnă s-a oferit să ne conducă până în Williamsburg, luni, la ora 7 dimineaţa, chiar dacă în următoarea oră trebuia să fie la birou. Seara, soţul ei ne-a adus înapoi în oraşul în care eram cazaţi.

Statele Unite ale Americii

3. Americanii nu se stânjenesc să ceară ajutor 

Dacă au nevoie de ajutor, americanii nu se vor sfii să-l ceară. Fie au nevoie de un specialist sau de un prieten alături, de cele mai dese ori ei vor primi ajutorul necesar.

Statele Unite ale Americii

4. Relația de prietenie între profesor - elev

Profesorii şi elevii din Statele Unite au o relaţie de prietenie, bazată pe încredere. Elevii nu copiază la examene, chiar dacă profesorul nu este în clasă şi chiar dacă sursele de copiat sunt la îndemână.

Statele Unite ale Americii

5. Se investește în călătorii

„Cetăţeanul american știe să pună accent pe călătorii, confort și relaxare. Desigur că și situația financiară de cele mai multe ori îi permite acest lucru. Am fost însă plăcut surprinsă de faptul că mulți dintre americani preferă să investească mai mult în momente plăcute și amintiri, decât într-un set nou de draperii”, menţionează Cătălina Ţurcanu în cele 10 lucruri din Statele Unite ale Americii care pot inspira Moldova.

Statele Unite ale Americii

6. Spiritul civic și receptivitatea față de mediul înconjurător

Americanii nu sunt indiferenţi faţă de semenii lor. Spiritul civic e ceva cultivat de la naştere. Ei îşi susţin semenii care au nevoie de ajutor. Şi în asta se implică atât oamenii simpli, cât şi vedetele şi oamenii de afaceri.

Statele Unite ale Americii

7. Nu se ghidează după legile exterioare, venite din societate

Cătălina Ţurcanu mai crede că și moldovenii trebuie să se inspire din asta. „Mulți dintre americani se ghidează după propriul instinct”, spune Cătălina, care rămâne surprinsă atunci când prietenii ei îi mărturiseau că vor urma facultatea de criptologie sau de egiptologie.

Statele Unite ale Americii

8. Libera exprimare 

Dacă cineva vrea să spună ce gândeşte, în Statele Unite i se oferă acest drept. Orice persoană are dreptul să-şi exprime viziunile şi părerile. Iar asta înseamnă şi să te îmbraci aşa cum îţi place sau să-ţi faci o coafură excentrică.

Statele Unite ale Americii

9. Un customer service de invidiat

Serviciul clienţi este un domeniu bine dezvoltat. Dacă ai întrebări, oricând vei primi răspunsurile necesare. Dacă apare vreo divergenţă la magazin, fii sigur că nu vei fi lăsat păgubaş şi totul se va rezolva cu bine.

Statele Unite ale Americii

10. Toleranța

Toleranța este promovată de americani pe toate planurile posibile. Copiii sunt învățați de mici să-și iubească imperfecțiunile pentru că ele îi fac speciali. A fi diferit în SUA este un atu, acolo poţi fi tu însuţi sau tu însăţi. Ce-ar fi să învăţăm să facem asta şi în Moldova?

Statele Unite ale Americii

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.