Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Povestea din spatele companiei MOVE Womenswear

Povestea din spatele companiei MOVE Womenswear imprimare

03.03.2016  

Lilia Surdu este designer vestimentar. În iunie 2015, ea a fondat compania MOVE Womenswear, care produce haine și accesorii pentru femei. Duminică, pe 6 martie 2016, Lilia Surdu prezintă colecția „Elafonisi” la „Moldova Fashion Days”.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

Evenimentul „Moldova Fashion Days” a fost o ocazie potrivită pentru ca Lilia Surdu să mărturisească despre cum și când a început pasiunea ei pentru design. Echipa Stiripozitive.eu a stat de vorbă cu Lilia și a aflat povestea din spatele companiei MOVE.

Dorința de a deveni designer vestimentar a apărut încă din copilărie. Lilia, împreună cu sora ei Victoria, aveau un joc preferat: sora ei era model, iar Lilia aranja pe Victoria tot felul de stofe pe care le găsea în garderoba mamei ei. Activitățile artistice au fost prezente mereu în casa lor.

MOVE

Părinții Liliei Surdu sunt medici și, la rândul lor, o vedeau pe fiică tot cu această specialitate sau având o profesie mai serioasă. Într-o zi, Lilia a ales să facă nu ceea ce îi plăcea, dar ceea ce era pe placul părinților. Astfel, ea a făcut Relații Internaționale, o specialitate „mai serioasă” decât designer, în opinia părinților. După ce a finalizat studiile, Lilia s-a angajat în Organizația Națiunilor Unite în Moldova. 

Mereu purta cu ea un jurnal, unde făcea schițe pentru tot felul de modele de rochii, costume, eșarfe. Chiar dacă muncea în alt domeniu, unul care nu îi era aproape de suflet, ea nu uita niciodată de pasiunea ei din copilărie. 

MOVE

„Visele din copilărie nu trebuie să rămână doar vise”. Astfel Lilia Surdu a hotărât să-și creeze propria companie, unde să depune dragoste și să creeze ținute deosebite pentru femei. 

„Am văzut că în Republica Moldova se poate de realizat, și îndeosebi am fost motivată de evenimentele „Din Inimă”, unde designerii autohtoni se fac auziți și prezintă lucrările pe care le creează”, afirmă Lilia.

„Toate ideile, schițele îmi veneau în gând atunci când călătoream, când eram în mișcare și din acest motiv am numit compania MOVE. În iunie 2015, visul meu a devenit realitate”, povestește designerul.

MOVE

Prima colecție pe care a realizat-o Lilia Surdu a fost „Black Rainbow”, inspirată din elementele covorului tradițional moldovenesc. Detaliile pictate manual dau culoare croielii clasice și elegante a hainelor.

MOVE

„Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, „MOVE Womenswear” a creat o colecție capsulă – „Celebrate”. Hainele sunt confecționate din mătase naturală și amestecuri de mătase cu lână. Definită în culori clasice de negru, alb, roșu și auriu, aceasta scoate în evidență eleganța atemporală. Bluzele au manșete și nasturi pictați manual”, spune Lilia Surdu.

MOVE

Iar a treia colecție, intitulată „Elafonisi”, Lilia Surdu și-a prezentat-o la „Moldova Fashion Days”. Colecţia a fost inspirată de plaja Elafonisi, insula Creta. Lilia fost acolo acum doi ani și a decis să picteze pe stofa albă „culorile acelui loc, nisipul fierbinte, valurile de un albastru excepțional”.

MOVE

„Elafonisi” este o colecție pictată manual. Puteți găsi rochii, bluze și eșarfe de mătase pictate în ombre abstract. Colecția este suplinită cu costume stilate și elegante care pot fi purtate la diverse ocazie. Stofa a fost adusă din India, Marea Britanie, China.

Colecția Elafonisi:

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

Move

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

MOVE

„MOVE Showroom”: Chișinău, str. Sfatul Țării, 21, nr. 2.

Sursă foto: Dininima.md

MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE MOVE
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.