Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Mariana Tacu: „Fericirea poartă culoarea galbenă, emoțiile pozitive au multe nuanțe de verde și mirosul de ploaie este albastru!”

Mariana Tacu: „Fericirea poartă culoarea galbenă, emoțiile pozitive au multe nuanțe de verde și mirosul de ploaie este albastru!” imprimare

08.04.2016  

Mariana Tacu reușește să impresioneze prin blândețe și rafinament. În viziunea acesteia: „răbdarea este o pastilă care trebuie administrată zilnic”. A făcut licența și masteratul la Facultatea de Jurnalism și Știinte ale Comunicarii, USM, tot aici a făcut doctorat în știinte politice, de asemenea a reușit să facă studii de doctorat în comunicare interculturală și schimb de experiență datorită programului Erasmus Mundus în Bologna, Italia.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

În continuare, vă propunem să cunoașteți câteva lucruri simple pe care obișnuiește să le facă Mariana Tacu, unicul om din Moldova cu autograf de la scriitorul italian Umberto Eco.

Mariana Tacu
„De ce unii spun Moldova şi alţii Moldavia?”, a întrebat-o Umberto Eco pe Mariana Tacu atunci când oferea un autograf, în 2012.

Mariana Tacu

Reușesc să mă bucur de lucrurile simple, de seri cu aromă de ceai de iasomie, muzică clasică precum: Ceaikovscki, Schuman Rahmaninov și discuții de suflet cu prietenii. Reușesc să am foarte multe visuri pentru care în fiecare clipă încerc să fac ceva ca să le văd realizate. În tot acest proces răbdarea este o pastilă care trebuie administrată zilnic. Reușesc să nu le reușesc pe toate, dar nu văd asta ca ceva negativ, ci mai degrabă ceva ce menține lanțul lucrurilor și ne motivează să fim mai buni și mai perseverenți.

tacu

Îmi doresc să am mai mult timp liber, pentru al petrece cu familia, cu cei dragi, pentru a citi, a călători și a încerca să fac lucruri noi. Îmi doresc să zbor cu parapanta.

Cunosc oameni extraordinari și tot mai mult mă conving de acest fapt. Acesta este cel mai frumos cadou pe care a putut și poate să mi-l facă viața. Am prieteni foarte diferiți, care știu să se reinventeze prin ceea ce fac zi de zi, prin ceea ce-și doresc să fie, să devină și de fapt astfel de oameni ne motivează să creștem, să cunoaștem și să ne descoperim. Am prieteni alături de care mă pot opri în stradă să mângâi o pisică, să dansez. Am și persoane cu care pot să discut despre rezervele de petrol din Arabia Saudită.

tacu

tacu

Pierd destul de mult timp navigând pe diverse site-uri legate de designul interior, în special „Bamboo Style”, aceasta fiind o pasiune mai veche de a mea. Pierd mult timp verificând și reverificând tot ceea ce fac. În general, eu cred că noi nu pierdem nimic și doar experimentăm, dar experiențele nu toate aduc venit, însă investițiile sunt necesare în toate cazurile.  

tacu

Câștig în fiecare moment când îmi văd părinții, îmi îmbrățișez sora care este sufletul meu, la și cumnatul și nepoții. Câștig prin căldura și confortul psihologic pe care mi-l oferă necondiționat, pentru că toți avem o relație specială. Nu știu dacă și ei câștigă la fel de mult, dar cu certitudine în acest sens eu am lozul norocos. Mă consider o câștigătoare din moment ce am un loc pe acest pământ: casa părinților unde mă regăsesc și unde mă simt eu, strigând prin curte, sărind cu coarda în fața casei, salutând respectuos toate animalele.

tacu

tacu

Iubesc culorile și toți cei care mă cunosc, știu acest lucru. Fericirea în viziunea mea este galbenă, emoțiile pozitive au multe nuanțe de verde și mirosul de ploaie este albastru… Mă indispun când văd în stradă, în transportul public, multă lume îmbrăcată în haine de nuanțe închise. Glumind, de multe ori spun că nu e cazul să uităm de emisfera dreaptă a creierului nostru.

tacu

Admir tot ce este frumos, admir oamenii care au reușit să facă lucruri interesante, care au reușit să schimbe lumea în bine. Admir locuri a căror oameni au știut să păstreze istorii și culturi. Admir și savurez din plin micile schimbări ce au loc în natură. Și în ultimul timp admir tot mai mult persoanele care știu și reușesc să se bucure sincer de lucruri simple.

tacu

tacu

Citesc nu doar un anumit gen de literatură. Pentru mine este important ca autorul să transmită ceva și cartea să te cuprindă prin nebunie, psihologie, aventură, emoții și să te facă să trăiești în diferite dimensiuni într-un timp cât mai scurt. În ultimii ani autorul preferat este Haruki Murakami. Îmi plac cărțile pe care le citesc cu un creion în mână, notându-mi locuri despre care nu am mai auzit, ceva legat de cultura anumitor țări, muzică, oameni. Citesc frecvent articole legate de neuroștiință, psihologie pozitivă și efectele tehnologizării informaționale, în opinia mea acestea ne reprezintă într-o anumită măsură perioada în care trăim.

tacu

Călătoresc, pentru că reprezintă un puls al vieții. Nu pot spune că am călătorit foarte mult, dar am vizitat destule locuri care mi-au rămas în suflet și în inimă, datorită energiei pe care au reușit să mi-o transmită, a culturii și a oamenilor pe care i-am întâlnit. La Paris am mers la un film la sfârșitul săptămânii (în general turiștii vizitează monumente, muzee, săli de artă. În Bilbao, la miezul nopții, am făcut sport în fața muzeului Guggenheim, atunci era „Noaptea albă a muzeelor” și se organizau diferite activități. La Veneția, orașul meu de suflet, mă întorc ori de câte ori am posibilitatea și savurez fiecare element de arhitectură, fiecare salut dintre gondolierii care își cedează trecerea pe canale și chiar forfota turiștilor. Îmi place foarte mult să simt cumva energia locurilor pe care ajung să le vizitez și în acest sens am un tabiet, mă așez în stradă și deși poate fi mare gălăgie în jur, eu îmi imaginez că sunt singură în acel moment.

tacu

tacu

tacu

tacu

Mănânc, fiindcă trebuie, altfel nu putem exista, însă nu sunt o gurmandă. Nu am un fel de mâncare preferat și deseori chiar uit să mănânc. Ciocolata este cea care nu lipsește niciodată din casă. Îmi place să gătesc și îmi place bucătăria italiană, acolo poți găsi de toate: culori - într-o varietate foarte mare de fructe și legume, mirosuri - în diversitatea modurilor de a găti fructele de mare, condimente – în combinațiile de paste și sosuri.

tacu

Mă informez pentru că îmi place să știu când a înflorit prima floare în spațiu. Mă informez ca să înțeleg de ce unele companii din țările din Europa de Nord renunță la ziua de muncă de 8 ore în favoarea a 6 ore și productivitatea este în creștere și în același timp mă întreb: dacă ar funcționa și la noi? Mă informez zi de zi din media națională și internațională, dar triez foarte bine informația. Mă informez diferit, stând de vorbă cu mine, în perioadele în care nu privesc televizorul, nu ascult radioul și nu accesez niciun site.

tacu

Recomand să spuneți: te/vă iubesc, îmi este dor, mi-ai/mi-ați lipsit, vreau să te îmbrățișez…, ori de câte ori simțiți, fiindcă uneori poate fi prea târziu sau nu mai poate fi. În general, emoțiile pozitive trebuie împărtășite, în așa fel, acestea cumva se materializează. În particular, trăirile intense și adevărate fac parte din acel ceva foarte puțin, pe care astăzi nu prea poți să-l cumperi. Recomand să încercați să iubiți ceea ce faceți zi de zi, astfel totul devine mult mai simplu.

Sursă foto: Arhivă personală

Autor: Cristina Zeamă

Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu Mariana Tacu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.