Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  10 lucruri din Italia care pot inspira Moldova: Daniela Caraiman

10 lucruri din Italia care pot inspira Moldova: Daniela Caraiman imprimare

10.06.2016  

Daniela Caraiman a reprezentat Moldova la concursul Miss International Model 2016, desfășurat în provincia Lecce din sudul Italiei. Daniela a ajuns în finala competiției, unde s-a ales cu unul dintre cele 12 titluri ale concursului, și anume Miss Curvy. Daniela s-a îndrăgostit din prima de Italia, țara gazdă a concursului, astfel ea a ales să ne povestească 10 lucruri din această țară ce pot inspira Moldova și oamenii de aici.

Votează: 4.5/5 (4 Voturi )

Daniela Caraiman s-a îndrăgostit de Italia la prima vedere. Se află de trei luni acolo și tot în această țară dorește să-și continue studiile universitare. Își propune să colinde străduţele înguste şi pline de flori, să-i admir arhitectura, lacurile şi munţii ce înconjoară Italia, dar şi să guste din deliciile culinare. Daniela a descoperit în Italia minim 10 lucruri interesante care pot inspira Moldova și le-a împărtășit cu echipa Stiripozitive.eu:

„1. Ritualul cafelei

Primul motiv pentru care am rămas impresionată de Italia, este acest ritual matinal de a servi cafeaua preferată, uneori însoţită şi de un croissant. Cui îi permite silueta, le poate combina pe astea două în fiecare dimineaţă. Cât timp cafeaua este pregătită, oamenii ce aşteaptă în baruri şi micile cafenele socializează, citesc şi sunt fericiţi.

Daniela Caraiman

2. Diversitate

 

Italia, dar mai ales Milanul reuneşte oameni din diverse colţuri ale lumii, cu un stil de viaţă, mentalitate şi viziuni diferite, ceea ce face şi mai atractiv acest oraș, dar şi ceea ce îţi lărgeşte cunoştinţele despre culturile străine şi te învaţă să gândeşti „out-of-the-box”.

3. Accesibilitate

Fie că vorbim despre accesibilitatea de a obţine informaţii de la trecătorii de pe stradă, fie că doreşti să fii la curent cu informaţii de interes public, oamenii sunt deschişi să te ajute. Tot pe această undă, putem nota şi accesibilitatea de a te deplasa cu trenul  în orice colț al Italiei şi nu doar. Din Milano în Lugano (Elveţia) ajungi într-o oră cu trenul, iar până în Monaco faci 5 ore cu trenul sau 18 minute cu avionul. Această acesibilitate în deplasare  încurajează şi mai mult segmentul turistic în zonă.

Daniela Caraiman

4. Echilibru perfect

Stilul de viaţă a italienilor m-a cucerit din prima. Aceştia au un program încărcat în timpul săptămânii, unii îşi încep ziua de lucru la 6 dimineaţa şi o încheie după ora 20, dar dacă e weekend atunci metropelele devin pustii. Cam toţi îşi organizează vreo escapadă de 2 zile la munte sau mare, adunând forţe şi inspiraţie pentru săptămăna care va urma. Plus la toate, la ei se observă un echilibru perfect între odihnă şi relaxare în fiecare zi. Au un program stabilit pentru masă pe care toţi îl respectă cu dârzenie. Ştiu cât şi când trebuie să se relaxeze şi să muncească.

Daniela Caraiman

Daniela Caraiman

5. Activităţi culturale

Nu există weekend fără de concerte, evenimente culturale sau lansări de produse, branduri noi. Italia fierbe de evenimente şi nu ai cum să te plictiseşti sau să stai în casă. Consider că aceste evenimente sunt un motiv perfect pentru a socializa, a afla ceva nou şi a învăţa limba italiană.

Daniela Caraiman

Daniela Caraiman

6. Punctualitatea

Oamenii au obişnuinţa de a veni mai devreme la birou, de a ajunge mai devreme la întâlnire fără ca să se lase aşteptaţi de clienţi sau prieteni. Ora este oră şi rămâne a fi respectată de toţi.

7. Arhitectura

În Italia ai ocazia să descoperi cele mai frumoase biserici din lume, să vezi cele mai frumoase clădiri şi să nu te opreşti din fotografiat. Aici fiecare colţ de casă, stradă îşi are propria poveste.

Daniela Caraiman

8. Naturaleţe

Naturaleţea şi simplitatea reprezintă cartea de vizită a italienilor. Le place să se îmbrace simplu, să se simtă comod şi să se poarte firesc în lume.

Daniela Caraiman

9. Cititul

Chiar se citeşte, şi se citeşte mult. Metrourile sunt îmbulzite de cei care răsfoiesc cărţi sau ziare, librăriile fac promoţii zilnice. Cafenelele au standuri speciale cu cărţi pe care le poţi citi în timp ce îţi aştepţi bucatele. Toate acestea încurajează cititul în masă.

Daniela Caraiman

10. Bucătăria

Am lăsat acest motiv ultimul, nu pentru că e cel mai puţin important, dar pentru că e elementul ce încununează cultura italiană. Nu poţi să nu te îndrăgosteşti de cele mai renumite şi delicioase bucate din lume care întrunesc o uriaşă diversitate de arome şi gusturi. Pizza, carbonara, fructele de mare, mozzarella, prosciutto crudo, tiramisu şi desigur îngheţata italiană”, povestește Daniela Caraiman.

Daniela Caraiman

Daniela Caraiman

Foto: arhivă personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.