Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Oameni și colecții de visuri realizate: Doina Cecan

Oameni și colecții de visuri realizate: Doina Cecan imprimare

23.08.2016  

S-au ancorat de visuri, scopuri și aspirații. Au muncit până la epuizare, doar pentru ca visul lor să devină realitate. Echipa Stiripozitive lansează o nouă rubrică „Oameni și colecții de visuri realizate”. Prima protagonistă este Doina Cecan, aceasta a început a tunde cu 12 lei, însă acum a devenit hair care training în Dubai.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Doina își amintește cum cheltuia toți banii oferiți de către mama ei, pentru îngrijirea unghiilor, pentru o nouă frizură. De mică a înțeles, că trebuie să se implice activ în acest domeniu al frumuseții.

aqswdfgth

Calea spre succes a fost complicată, însă nu imposibilă. A trebuit să cunoască mulți oameni care să-i „taie” din propriile ei aspirații, însă destinul i-a scos în cale și oameni care au motivat-o.

qwerty

Entuziasmată Doina povestește:Fiind în Dubai de trei ani și lucrând intr-un hotel de lux  ca și stilistă, am avut o ofertă de trainer și chiar dacă nu aveam nevoie să-mi schimb serviciul,  am vrut totuși sa încerc. Deci, am mers la interviu de angajare, recunosc nu a fost ușor, pentru că multe persoane optau pentru această funcție, toți eram deosebiți. Însă eu am dat dovadă de profesionalism de la început, chiar dacă aveam numai 25 de ani”, spune Doina.

Drumul spre succes al Doinei Cecan a implicat multe provocări, însă este de părere că dacă-ți faci munca cu dragoste, ești apreciat.

qwwerty

„În Dubai dacă ești bun în ceea ce faci, ești admirat și cu siguranță noi avem mult mai multe cunoștințe în domeniul frumuseții decât ei. Poate doar la machiaj sunt mai avansați puțin. Mereu am fost admirată  de către clienții pe care-i aranjam. Rămâneau încântați de fiecare dată atunci când vedeau rezultatul final”, adaugă Doina.

qwssedrtfgy

Visul de a deveni stilistă, mai apoi hair care trainer și nu oriunde, ci în Dubai, necesită calități puternice. Doina este conștientă de acest fapt și ține să precizeze: Trebuie sa fii puternic, dar și să te informezi mult, despre ceea ce este nou în domeniu. Să fii răbdătore și să ai un comportament prietenos, așa încât să fii plăcut de către majoritatea personalelor care formează mai multe naționalităților și cu care interacționez, pentru a-i învăța elementele fundamentale ale acestei profesii”, afirmă Doina Cecan.

qawsed

Destinul a „aruncat-o” departe de casă, cu toate acestea, Doina spune că nu se simte străină.

„Oamenii de aici sunt prietenoși. În acești patru ani de când sunt în Dubai, aflându-mă printre diverse naționalități, nici nu bănuiam că mai există oameni atât de frumoși la suflet. Această profesie mă face să interacționez cu ei sufletește. Mereu am primit din partea lor emoții pozitive”, spune Doina.

qwsd

Dubaiul a făcut ca Doina Cecan să devină un alt om. Un om care-și vedea visul realizat. Profesia i-a oferit posibilitatea de a cunoaște traineri renumiți și diferite companii de talie înaltă. Cu toate acestea, Doina Cecan nu uită de unde a pornit și are unele sugestii celor care vor să înceapă să activeze în acest domeniu al frumuseții.

qawsdf

„Dacă nu riști, nu câștigi, așa am făcut eu cu zece ani în urmă, iar acum am ajuns departe. Important e să crezi în tine, să investești în tine și în cunoștințele ce le însușești”, afirmă Doina.

aqwsert

Un vis poate deveni real, important e să fie dorință și muncă. Doina Cecan, sau Lelea așa o dezmierda mama ei, este un exemplu în acest sens. La final, Doina țină să menționeze:

„Planurile pentru viitor sunt mari, dar și riscante. Plănuiesc să merg în Germania pentru o nouă experiență. Dubaiul e minunat, dar cred ca am luat destulă experiență. Aici căldura este insuportabilă, oricum mi-e dor de Moldova și de fiecare dată spun cu mândrie că vin din acesată țară, cu oameni minunați și asta bucură sufletul”, mărturisește Doina Cecan pentru Stiripozitive.eu.

qawsdf

QAEDS

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea: Doina Lelea:
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.