Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Oameni și colecții de visuri realizate: Irina Stăvilă

Oameni și colecții de visuri realizate: Irina Stăvilă imprimare

05.09.2016  

La vârsta de zece ani a devenit campioana Republicii Moldova la șah. Șahul i-a pus bazele caracterului. În prezent, ocupația ce-i aduce cea mai mare satisfacție, este reconstituirea arborilor genealogici pentru ultimii 300 de ani a basarabenilor, în baza documentelor de arhivă! A știu ce vrea să facă, de aceea a muncit, iar lucrurile care au trebuit să se întâmple, s-au produs exact atunci când erau necesare.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Irina Stăvilă este un exemplu ce demonstrează că visurile pot deveni realitate:

qawertyu

„E bine să știi ce vrei, pentru că asta ți se și întâmplă. Iar eu consider că toate lucrurile care mi s-au întâmplat, au venit fix atunci când am avut nevoie”, spune Irina.

qwertfg

La numai zece ani a devenit campioana Republicii Moldova la șah.

„Șahul a pus bazele caracterului meu. M-a făcut să calculez mereu cu câteva mutări înainte, ceea ce și mă încurcă uneori, dar cel mai des mă ajută. Altfel simt, altfel gândesc”, a mai adăugat Irina.

2qwertgfh

Și cum la baza fiecărui vis stă munca asiduă, mai sunt necesare și persoanele din prejmă, care te încurajează și te motivează, să ai rezultate pozitive.

„Am moștenit această meserie de la tatăl meu, de altfel cel care m-a învățat să joc șah, să-mi folosesc timpul util și cel care mă întreabă cel mai des dacă buna dispoziție e cu mine. Iar acum e timpul meu să transmit mai departe”, spune tânăra.

 

QWERT

„Așadar, visul meu a fost și este să fiu utilă oamenilor și să le insuflu basarabenilor dragostea pentru strămoșii lor, prin munca pe care o depun în reconstituirea arborelui genealogic din ultimii 300 de ani”, precizează Irina.

qwertyui

Visurile Irinei încă se desfășoară, iar dorința de a reuși este cel mai mare imbold, ce o determinină să tindă spre succes.

„Visurile mele încă se desfășoară. Mi-a spus cineva o dată că dacă îl poți atinge cu mâna, înseamnă că acela e un vis mic, iar dacă nu-l poți atinge - acela este de fapt visul cel mare. Și către el trebuie să te duci”, spune Irina.

asdf

Irina Stăvilă crede cu tărie că visurile se pot îndeplini atunci când ți le imaginezi, detaliu cu detaliu.

„Timpul te ajută foarte mult și oamenii pe care îi întâlnești, de aceea fii cu ochii în patru mereu. Ar fi bine să fii prieten cu visul tău. Să fii conectat la el! Al meu se îndeplinește în fiecare zi, mărturisește Irina Stăvilă pentru Stiripozitive.eu.

qwerd

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă Irina Stăvilă
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.