Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Ivana On pictează direct pe haine, fără schițe preliminare

Ivana On pictează direct pe haine, fără schițe preliminare imprimare

15.03.2017  

Ivana On e tânăra pentru care desenul a devenit un hobby ce-i este în sânge, și-n inimă. Nu a făcut școală sau cursuri specializate, are însă alte surse ce o ajută să creeze minunății, pe care le-ar denumi „ilustrații ale ciudățeniilor mele”.Tânăra obișnuiește să picteze pe haine, fără schițe preliminare. Ivana a creat și o copertă alternativă pentru cartea „VINIL”, ce a fost apreciată. Pe lângă desen, tânăra are o serie de pasiuni pe care le face cu toată dăruirea, și despre care a povestit în interviul ce urmează.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

 „Pasiunea pentru desen a început de când eram în scutece…”.

„Din fragedă copilărie a început dragostea pentru desen, este un hobby ce îmi este în sânge și-n inimă. Nu am făcut nici o școală sau cursuri specializate pentru a-mi ascuți abilitățile. Am început să învăț cu ochii și imaginația de la măreții și talentații pictori. Nu pot să ofer o definiție a stilului lucrărilor mele, deoarece sunt eu, sunt timpul și imaginația mea și tind spre ceva măreț. Sunt ilustrații a „ciudățeniilor” mele.

ertyui

„Cărțile și lucrările pictorilor desăvârșiți sunt sursa mea principală de inspirație”.

Atunci când încep să pictez dircet pe haină, fără schiță preliminară am foarte bine pus conceptul în minte, și istoria persoanei sau detaliilor pe care le voi crea. În urma acestor stau și niște cărți citite. Apoi se formează o idee înfloritoare în creierașul meu ce se împletește cu simțirile mele de moment.

sdfrgtyhui

„Înainte de a începe să desenez, îmi sting telefonul și toate sursele ce mi-ar stagna procesul de creativitate”.

Pe parcursul a 5-10 ore de lucru intensiv, mă deconectez de la toate sursele ce mi-ar împiedica procesul de muncă, atunci se formează o capodoperă ce va fi purtată cu stil, drag și ambiție. Totul este foarte imprevizibil, inspirația nu o poți programa. Îmi rămâne să o port și să o mențin în inimă și apoi îi dau frâu pe o haină părăsită ce prinde viață.

DERTY67U8I90

dfgthyuio

„Cel mai important lucru este răbdarea”.

De asemenea, perseverența! E la fel de important să fii în armonie cu tine și atunci totul e ca relația dintre pâine și untul de arahide. 

„Culorile lucrărilor mele sunt mai diverse decât ale curcubeului”.

Materialele la fel sunt mai multe decât condimentele unei pizza mega delicioase. De aceea, nu căutați să fiți înțeleși si unici, fiți voi înșivă si spargeți granițele subconștientului și realității subite.

fghj

„Concursul coperților alternative pentru Cartea „VINIL” de Igor Guzun a fost o experiență interesantă”.

Am aflat de acest concurs de pe pagina celor de la HaiBun.md și am fost tentată să particip. Am creat pe hârtie trei desene, printre care unul reprezintă portretul autorului. Voiam chiar să câștig. Mă bucur însă că am reușit să citesc VINIL-ul.

zsdertyuiop

„Pe lângă desen, am multe alte pasiuni”.

Îmi place foarte mult să cânt, să meaun. Am învățat și la școală de muzică. Știu să mânuiesc câteva instrumente muzicale: vioară, pian, harmonică, chitară, ukulele, deși nu la toate pot cânta mega-bine, e o slăbiciune de bun gust. Am o pasiune si pentru lucruri handmade cum: e împletitul, confecționatul de tot genul și cusutul - adrenalină ce îmi bulversează sângele o descarc împreună cu tata conducând o motocicletă sau un avion. Nu există bariere. Și îmi place să citesc să învăț limbile străine, și respectiv, să călătoresc. De asemenea, fac mâncare Raw Vegana și o prezint la diferite festivaluri”, povestește Ivana On pentru Stiripozitive.eu.

xsdfrgtyui

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On Ivan On
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.