Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Autoarea Booklettei, Sanda Cojocaru, la Chișinău pentru un training în psihologia culorii

Autoarea Booklettei, Sanda Cojocaru, la Chișinău pentru un training în psihologia culorii imprimare

O tânără din Moldova are genți în toată Europa, câteva în SUA, una în Asia și una în Africa

17.10.2012  

Sanda Cojocaru, autoarea Booklettei – geanta care arată ce citești – s-a aflat în aceste zile la Chișinău, unde a susținut primul său training în psihologia culorii, după alte două la București. Și dezvăluie aici, în premieră, cum se va numi geanta sa de cărți pentru bărbați.

După cartea sa de debut „Culorile mele" din 2004, Sanda Cojocaru a ajuns în 2012 să susțină sesiuni de instruire în psihologia culorii. Și asta, în mare parte, invenției sale Bookletta - geanta care dezvăluie ce citești. Tânăra din Moldova are genți în toată Europa, câteva în SUA, una în Asia și una în Africa.

ȘI CULORILE AU O PSIHOLOGIE A LOR

Sanda Cojocaru, care este o tânără de la Chișinău stabilită la București, împărtășește cu noi câteva lucruri importante despre culori, nume și brand pe care le-a spus oamenilor mai în vârstă ca ea din companii de top din Moldova.

„În legătură cu acea carte de poezii „Culorile mele", trebuie să spun că eu nu cred în coincidențe! Apoi, stilul meu de training e unul foarte emoțional, bazat pe percepții și asocieri. Cred ca în ziua de azi brandurile de succes sunt cele care reușesc să te facă să te atașezi de ele și să le rămâi fidel - emotional brands", spune Sanda.

Culorile sunt un instrument foarte important, ele afectează oamenii atât psihologic, cât și fiziologic. „Știați că două culori - portocaliu și galben - ne stimulează secreția gastrică și deci ne dau poftă de mâncare?", ne întreabă Sanda Cojocaru. „Și aici am de spus doar câteva cuvinte: McDonalds, Fornetti, Andy's Pizza".

5 BOOKLETTE FURATE, 4 DETERIORATE DAR ȘI O MULȚIME DE APARIȚII ÎN MEDIA

Într-un registru al celor 5 luni de la lansarea genții, sunt câteva înscrieri importante: deja 5 Booklette furate, 4 deteriorate, dar și multe prezențe de prim-plan în media și lumea modei la București și Chișinău.

Ce a învățat din această experiență? „Avem cam 1 an de la apariția ideii de Bookletta și cam 6 luni de la lansarea oficială a genții pentru carte. Suntem o echipă de 4 oameni, lucrez cu doi croitori hand-made și un designer, o tânără talentată, Cristiana Pitu. Gentile sunt produse la București, însa livrăm multe și la Chișinău. Mai nou, avem genți în toată Europa, câteva în SUA, una în Asia și una în Africa".

„Am înțeles încă de la început că viața de tânăr antreprenor nu e ușoară, am încă multe de învățat, însă cred că se merită efortul. Am învățat că atunci când vii cu o inovație, durează mai mult să „spargi piața". E mai simplu să fii comercial și accesibil în ziua de azi. Însă Bookletta are un scop nobil, acela de a promova lectura și cărțile și de a schimba, încet-încet, mentalități. Pentru acest concept merită să lupți și să continui, chiar atunci când ai genți furate, deteriorate din cauza transportului".

Bookletta este un concept de geantă pentru carte unic în lume, o invenţie înregistrată oficial. Este structurată astfel încât să aibă un buzunar din plastic tare, separat special pentru carte (care se extinde în funcţie de volumul acestei), în care aceasta este protejată de şifonare, pătare, de umiditate, etc. În acel buzunar încape şi un ipad, un kindle, nook, sau orice gen de gadget de pe care citeşti.

CE URMEAZĂ DUPĂ BOOKLETTA

„După Bookletta urmează Booxter, geanta pentru bărbații care citesc, la care lucrăm de peste 5 luni", spune Sanda și mărturisește: „Este pentru prima oară când dezvălui denumirea genții pentru bărbați".

„Apoi, cât de repede reușim, Bookletta din stofă, ceva mai practică și la un preț accesibil", spune Sanda Cojocaru și ne îndeamnă să citim, să purtăm Bookletta și să spunem despre asta mai departe.

 

Fotografie de Zina Esepciuc. Fotografie de Zina Esepciuc. Bookletta MINI rainbow snake skin, faţă şi spate. Fotografie de Zina Esepciuc. Bookletta MAXI mentă mat, faţă şi profil. Fotografie de Zina Esepciuc. De la stânga la dreapta: Bookletta MAXI snake skin, Bookletta MINI rainbow snake skin, Bookletta MAXI mentă mat. Fotografie de Zina Esepciuc. Bookletta a participat la târgul Unveiled. Fotografie de Zina Esepciuc. Fotografie de Zina Esepciuc.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.