Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Daniela Banar ghidează cele planificate și imprevizibile momente din ziua nunți tale

Daniela Banar ghidează cele planificate și imprevizibile momente din ziua nunți tale imprimare

02.05.2017  

Banar Daniela este un MUST-HAVE la nunți - o profesionistă căreia îi place la nebunie să coordoneze frumosul în zilele cele mai importante ale mireselor. Deși, în medie efectuează în jur de 50 000 de pași pe zi la nunțile unde activează, totuși ajunge acasă cu sclipiri de fericire în ochi. Acest amalgam de sentimente o definește pe deplin, ca fiind o persoană pasionată de activitatea pe care o îndeplinește.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

- Daniela, ce ar însemna un coordonator de nuntă?

Coordonatorul de nuntă reprezintă o persoană care ghidează unanim cele planificate și imprevizibile momente din ziua nunții. Mereu este acel înger al mirilor din prima și până în ultima clipă. Începând cu îmbrăcarea rochiei de mireasă și terminând cu comandarea taxiurilor pentru oaspeți la finalul nunții.

Coordonează lucrul prestatorilor de servicii, verifică executarea la timp a anumitor lucrări sau momente din scenariu, rezolvă orice problemă apărută sau situație de forță majoră. Coordonatorul de nuntă este mâna dreaptă a moderatorului și prietena cea mai bună a miresei, în frunte cu o multitudine de sarcini și obligații planificate preventiv. Coordonatorul de nuntă este acea persoana datorită căreia mirii și părinții pot savura din plin ziua nunții și se pot lipsi de stres și de organizare în cea mai fericită zi din viața lor!

degtrhyujkioo

- Ce calități trebuie să aibă un coordonator de nuntă?

Un coordonator de nuntă trebuie să întruchipeze o multitudine de calități precum: responsabilitate, punctualitate, dirijare și organizare, memorie impecabilă, amabilitate, minuțios la detalii, tact, perseverenț, mereu la îndemâna clientului și nu în ultimul rând trebuie să depună multa dragoste în tot ce face. Toate aceste sunt foarte importante, însă pe parcurs putem să le autoperfecționam în sine. Pe când cea mai inedită pentru mine reprezintă perfecționismul, deoarece doar prin intermediul acestei calități poți efectua un serviciu de calitate înaltă, deși în rutina zilnică aceasta devine un impediment pentru mine.

defgrthyj

dfgrh

- În ce momente, se simte nevoia și prezența ta pe parcursul desfășurării unei nunții?

În opinia mea, miresele devin foarte stresante în ziua nunții și în timpul pregătirii pentru acest eveniment. Toate visăm la ceva perfect și impunător în această zi. Uneori stresul prevalează emoțiile, de aceea și există această profesie de coordonator, pe umerii căruia mireasa delegă aceste sarcini, iar ei îi rămâne să savureze acest eveniment important din viața ei alături de cei dragi. De multe ori, invitații compară ziua lor cu cea a mirilor și argumentează afirmativ că e mai bine să încredințezi aceste sarcini stresante și mici shok-uri ce apar pe parcursul serii. Dat fiind faptul ca ei sau ocupat de tot până la ziua multașteptată și când a ajuns momentul să se relaxeze, să savureze evenimentul deja sunt sleiți de puteri. În aceste momente eu simt un aflux de energie și mândrie față de ceea ce eu fac. Astfel, realizez și mai mult cât de importantă e meseria pe care eu o fac cu multă dăruire de sine. Deci, acel unanim MUST-HAVE mă definește pe deplin.

dcfgrhtjykl

efghj

- Dacă ai face un top 3 al celor mai intrigante momente care s-au întâmplat la nunțile unde ai fost coordonatoare, pe care le-ai puncta în primul rând?

Momente intrigante sunt diverse unele haioase, altele mai puțin plăcute. Daca ar fi sa trasăm o linie a câtorva din ele ar fi:

1 . Patiseria care a încurcat comenzile și a livrat cu totul alt tort, având alte inițiale pe el. Totodată, la finele nunții s-a depistat un furt de 18 sticle de coniac.

2. Confuzi cu rochia miresei: la cineva s-a rupt pe alocuri, a alta mireasă s-a murdărit, aceste evenimente producându-se cu câteva clipe înainte de înscrierea civilă sau în momentul fotosesiilor.

3. Apariția neașteptată a ploii la o nuntă  în aer liber, unde decorul a început să fie afectat de apă. Totodată, întârzierea prestatorilor de servicii în urma cărora a fost necesar efectuarea unor schimbări impunătoare și în pași rapizi.

Aceste sunt doar câteva momente din multitudinea celor ce se petrec în platoul nunții mult visate. Și dacă pentru moment sunt un shok pentru miri, eu mă strădui să devin acel „supermen” din buzunar care le are toate la îndemână. În cele din urmă prejudiciile sunt înlăturate, petrecerea continuă cu voie bună și „Amar la miri”.

asdrf

fgh

- În funcție de ce este stabilită remunerarea?

Prestarea serviciilor mereu a avut un preț în funcție de numărul de sarcini delegate. Serviciile unei persoane responsabile care își ia răspunderea asupra sa de nunta voastră, nu poate costa mai puțin decât un tort de nuntă. În același timp, putem să înțelegem că nu toți au un nivel egal în societate, de aceea acest preț este negociabil, tête-à-tête cu clientul în parte. Din experiența mea, am auzit multe opinii față de prestațiile mele, unii zic ca e mult alții invers -  ca e un preț prea mic, ținând cont de multitudinea de sarcini efectuate pentru o seară. Totuși, observam că angajarea unui coordonator este tot mai în vogă în ultima perioadă în țara noastră.

ghjk

- Ce sfaturi ai pentru cei care preconizează să facă o nuntă, la ce detalii trebuie să țină cont?

La capitolul dat putem ține multe discursuri. Dețin o mulțime de sfaturi utile și Life-Hackuri pentru miri și mirese. Zilnic postez pe pagina mea oficială noi idei și sfaturi vizând organizarea unei nunți. Totodată, aceasta implică alegerea prestatorilor de servicii, selectarea restaurantului potrivit și alte accesorii care ar reda o personalitate autentică a nunții dvs. Pot deduce din experiența mea că circa 95% din atmosfera nunții face parte buna dispoziție și vitalitatea mirilor din ziua respectivă. De aceea, un coordonator își ia responsabilitatea să limiteze cât mai posibil stresul și sa ofere confortul mirilor pentru a petrece frumos și autentic alături de cei dragi. „Zâmbiți, sunteți filmați!”.

Deseori le zic mireselor că un coordonator este ca un mecanic ce reglează un mecanism complicat ca să producă maxim efect cu minim prejudiciu. În ziua nunții responsabilitatea mirilor este doar de a fi fericiți, cu un zâmbet imens trăind un vis ce cândva va deveni o poveste pentru urmași”, spune Daniela Banar pentru Stiripozitive.eu.

dfrgthyt

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela Banar Daniela
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.