Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Alina's Handmade Cosmetics: afacerea care timp de 6 ani de activitate bucură clienţii cu produse cosmetice naturale

Alina's Handmade Cosmetics: afacerea care timp de 6 ani de activitate bucură clienţii cu produse cosmetice naturale imprimare

12.10.2017  

Alina Raileanu Andreou este meşteriţa care produce cosmetică naturală timp de 6 ani. Afacerea a început dintr-o necesitate a ei, care mai apoi s-a transformat într-o activitate zilnică şi cu foarte mulţi clienţi mulţumiţi de serviciile acesteia. Pentru a ajunge la succesul de care se bucură acum, meşteriţa a realizat multe studii, muncă, un car de răbdare în spate şi foarte multe experimente.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Produsele cosmetice naturale sunt la mare căutare în 2017, iată de aceea, în interviul ce urmează ve-ţi afla care sunt beneficiile acestora, ce conţin acestea şi la cine le puteţi comanda.  Alina's Handmade Cosmetics activează de 6 ani şi se bucură de clienţi mulţumiţi din ţară şi de peste hotarele acesteia. Mai multe detalii aflaţi în interviul de mai jos!

- Când și de ce ai început să realizezi produse cosmetice după rețete personale?

Am început să creez produse cosmetice acum peste 6 ani. Am început dintr-o necesitate personală. Cosmeticele industriale din comerț nu îi priau pielii mele, ba chiar îi făceau foarte mult rău și trebuia să găsesc o soluție să o hidratez, îngrijesc și să îi arat că o iubesc cu adevărat, nu să o chinui cu petrolati, silicoane și alte ingrediente toxice. Au urmat câteva cursuri de specialitate, am studiat mult pe internet, prin cărți și am dat startul. Pare simplu dar a fost o cale lungă. Am probat pe mine, apoi m-au rugat și prietenii să le încerce și uite așa a pornit totul. Ca într-o afacere de succes, găsești problema și o rezolvi. O necesitate atât de banala, dar care a crescut în ceea ce azi îmi este munca și pasiunea mea zilnică.

- Îți mai amintești cum a fost începutul afacerii tale. Care sunt momentele care ți s-au întipărit în minte?

Gura lumii este cea mai bună metodă de promovare. În momentul în care am dat primele produse spre probare (prietenelor), nici în cel mai senin vis nu vedeam ce va urma. Au urmat ani buni de experiențe, oameni noi, oameni interesați si chiar foarte interesanți. O bună parte din ei mi-au devenit prieteni între timp.

 Oamenii și comunicarea cu aceștia sunt momentele mele de glorie. Când cineva îmi scrie mesaje de mulțumire sau îmi zice ca bebelușului i-a trecut dermatita atopica cu ajutorul cremei mele, o satisfacție mai mare de atât nu cred că se poate să aibă un om.

Alt moment care mi s-a întipărit... o clientă care a rămas atât de mulțumita de produsele mele încât a comandat câteva seturi pentru rude și prieteni.

 -Presupun că înainte de a realiza un produs te documentezi foarte mult. Totuși care-i povestea din spatele muncii tale?

Studiu, munca, un car de răbdare și foarte multe experimente.  Fiecare produs trece prin zeci de filtre din partea mea. Îl gândesc, revin la cărți, revizuiesc, încerc sa îl prepar, îl probez pe pielea mea și abia apoi îl scot în lume. Aceste filtre sunt absolut necesare ca un produs final sa fie unul cu adevărat bun. Întotdeauna lucrez cu bună dispoziție, alchimia necesita acest lucru. Produsul finit trebuie să fie îmbuibat cu energie pozitivă și sănătoasă, doar așa el devine cu adevărat „vindecător" (iar fiecare poate înțelege vindecătorul în felul său).

 Pentru mine este importantă energia produselor pe care le folosesc, de aceea îmi doresc ca și clienții, prietenii mei să folosească produse create într-o atmosfera pozitivă. Îmi place să creez cu muzica 432 Hz pe fundal.

 -De unde vine inspirația în procesul de realizare a unui produs?

Din necesitățile proprii și necesitățile clienților mei. Ar fi ciudat să zic despre faptul că ar veni din natură sau de la pisicul vecinilor. Nu, inspirația vine din necesitați. Muncind, experimentând, recitind rețetele mai vechi, vrăjind alte formule - asta e inspirația mea. Ea, inspirația, vine muncind și nicidecum altfel. E adevărat, este nevoie și de momente de respiro, fără ele se strică mașinăria, ca în cazul oricărui om. Iar în acele momente de respiro, îmi place să călătoresc, să strâng impresii noi, să le cuprind pe toate și să revin acasă cu inima plină de energie "dătătoare de viață".

-De la ideea realizării unui produs și până la expedierea produsului finit e drum lung. În cazul tău, cum are loc această procedură?

De obicei, persoanele care ajung să plaseze o comanda la Alina's Handmade Cosmetics știu ce își doresc cu adevărat și în același timp sunt extrem de bine informate. În ultimii ani s-a mediatizat pe diverse căi despre dauna parabenilor, plumbului și al altor chimicale ce se găsesc în cosmeticele găsite liber în comerț. Au fost efectuate diverse studii care vin sa demonstreze acest fapt.

Un alt motiv de bucurie este faptul că din ce în ce mai mulți bărbați mă contactează în speranța de a găsi o alternativa mai sănătoasă pentru pielea lor sau pentru cea a iubitelor, soțiilor. Lucrul astă mă luase prin surprindere, iar la un moment dat a fost nevoie să fac o ajustare a etichetelor, să schimb fața pe una de genul masculin. Acum avem 2 tipuri de etichete, pentru doamne și pentru domni, și gama kids care încă mai e cu eticheta pentru doamne.

Piața cosmeticilor naturale este în creștere expansivă în întreaga lume, consumatorii au o gamă destul de largă pentru a face o alegere care li se potrivește. În același timp nu putem cumpăra un produs artizanal, față de unul industrial. Un produs artizanal mustește a energie, este exact ca și în cazul pâini frământate de mâinile blânde ale brutarului comparativ cu mâinile metalice ale unui dispozitiv într-o fabrică de panificație. Sunt lucruri absolut diferite și produsul final „respiră" diferit.

Desigur, durează puțin prepararea lor, dar clienții mei sunt minunați și ei știu că pentru un produs personalizat este nevoie de ceva timp, iar ei sunt dispuși să aștepte.

-Cine te-a ajutat să-ți faci cunoscute produsele și să interacționezi cu posibilii tăi clienți?

Precum ziceam mai sus, oamenii și conexiunile pe care le-am legat în acești ani sunt extrem de prețioase pentru mine. Tot ei, oamenii, au fost cei care m-au ajutat să mă promovez. Inițial printre prieteni, apoi prin rețelele de socializare, care este și el un instrument foarte important de promovare. Pentru mine este important ca cel ce folosește produsul meu să fie mulțumit de acesta.  Un lucru bine cunoscut în țara noastră și nu doar  este că oamenii recomandă doar produsele care le-au plăcut cu adevărat.

- Unde putem găsi produsele tale? Dacă sunt oameni interesați de acest domeniu, ai dori să oferi din cunoștințele tale de până acum?

Ce ține de un potențial mentorat în domeniu, nu m-am gândit încă la o astfel de opțiune, însă, sunt mereu deschisă pentru diverse colaborări. În același timp, depinde mult și de persoana care își dorește acest lucru, trebuie să văd că își dorește și are potențialul creator, că o pasionează tot ce este natural, că suntem pe aceiași linie de plutire, că vrem și putem „conviețui" împreuna în această minunata lume a cosmeticilor din ingrediente naturale.

Produsele le puteți găsi pe pagina de Facebook sau contactând-o personal pe meşteriţă, aici!

 

Reporter: Tatiana Munteanu


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.