Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  O cununie la nunta de aur: Maria și Vasile Trestianu

O cununie la nunta de aur: Maria și Vasile Trestianu imprimare

Maria și Vasile Trestianu: planuri de viitor pentru alți 50 de ani împreună

19.11.2012  

S-au căsătorit acum cinci decenii, iar ieri s-au cununat. Maria și Vasile Trestianu au trăit 50 de ani împreună și au planuri de viitor pentru altă jumătate de veac.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

S-au căsătorit acum 50 ani și ieri, la 18 noiembrie 2012, s-au cununat cu ocazia nunții de aur. Maria și Vasile Trestianu din Chișinău sunt astfel primul caz al unei astfel de cununii înregistrat la Biserica „Sf. Martiri Brâncoveni" de la Schinoasa.

Maria (Măriuța) Trestianu are 74 de ani dintre care 50 i-a trăit „în pace și bună înțelegere", cum spun oamenii care i-au cunoscut de-a lungul acestei căsnicii de aur, cu soțul său Vasile. S-a născut în satul Nimereuca, județul Soroca, și este profesoară de limbă și literatură română toată viața. „O fire incredibil de răbdătoare și plină de dragoste", spune lumea despre ea.

Vasile Trestianu are 77 de ani, este născut la Bălceana, jud. Lăpușna, și este profesor de istorie toată viața. Patriot.

Maria și Vasile Trestianu au aplicat în viață pe adevăratelea expresia lor preferată „Sus neamul!": au doi copii - Dinu, căsătorit cu Ecaterina, și Dorin, căsătorit cu Natalia. Ambele familii poartă numele Trestianu. Dinu și Ecaterina au 2 copii: Adrian și Ilinca. Dorin și Natalia au 3 copii: Alexandra-Maria, Tudor-Cosmin și Sofia-Ecaterina. „Respectiv, nana Măriuța și nanul Vasile au 5 nepoți extraordinari", spun oamenii care le pot spune nana și nanul.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.