Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Karina Danskaia, tânăra din Moldova care a cucerit industria fashion prin ținute impecabile

Karina Danskaia, tânăra din Moldova care a cucerit industria fashion prin ținute impecabile imprimare

30.10.2018  

Karina Danskaia, cea mai tânără designeră din Moldova, a absolvit Facultatea de Arte și Design în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Tânăra a impresionat o întreagă țară prin talentul şi dragostea care se observă în ținutele ei.

 

Karina avea pasiunea pentru artă încă din copilărie, era fascinată de faptul că poate crea lucrurile manual și o făcea cu mare drag. Tânăra creatoare ne spune cu lux de amănunte cum a început drumul ei spre lumea modei, cum a reușit să obțină rezultatele dorite și ce urmează să facă în viitor.

„Pasiunea pentru artă o aveam din copilărie (cred că din lipsa internetului). Petreceam mult timp meșterind câte ceva din ceia ce găseam, eram fascinantă că pot să fac ceva manual si o făceam cu mare drag. După un an la drept am hotărât să mai iau o facultate si aceasta respectiv era designul vestimentar”. 

Colectai care i-a asigurat succesul tinerei și care a făcut-o mândră este „Legendary”. Prin aceasta, Karina a dorit să pună în valoare bărbăția, curajul, respectul și demnitatea, inspirate de la marele domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Cu această colecție am participat la 2 concursuri, „Art East 2018”, Concurs Internațional organizat în România unde am luat locul doi la categoria cel mai bun designer vestimentar, și concursul național „IaMania” unde am luat locul întâi. Aici am primit multe premii utile și plăcute, pe lângă premiul bănesc am primit în dar de la Mândria și un Look book făcut de talentata Ana Popenco. La fel, am avut ocazia în urma selecției să particip la un eveniment fashion din Sibiu, iar apoi să petrec o săptămână lucrând împreună cu unii dintre cei mai talentați tineri designeri din România. Apoi, cu mare bucurie, am pășit oficial ca designer în incinta Moldova Fashion Days 2018-2019 FW și să aflu, după acest eveniment, că „Legendary” a fost numită una din cele mai memorabile, de către mai multe reviste’’.

Tânăra este sigură că unii se nasc cu talent, iar alții trebuie să muncească mult pentru a-l dezvolta, astfel, ne dezvăluie care este motivația de a face asemenea lucruri frumoase.

„Pot spune că în multe momente mă motivează viața, am trecut prin prea multe ca să dau acum mâinile jos, în sens că am fost și eu la fel ca toți studenții, doar dacă îmi puneam un scop îl obțineam depunând tot efortul. Cred că mult contează să faci ceea ce faci din toată inima, și cu plăcere. În spatele produsului final au stat opt luni de muncă, primul stil definit a fost „Dandy”. O săptămână am lucrat doar la schița portretului, anume în această perioada am hotărât că va fi Ștefan (el merită). Rămânea să pun denumirea colecției, aici lucrurile au venit de la sine. Involuntar am dat de piesa „Legendary” de Welshly Arms, textul căreia este foarte motivațional și aici am sesizat că stilul Dandy în industria modei este considerat ca fiind legendar, iar personalitatea lui Ștefan este și va fi legendară pentru Moldoveni. Astfel am hotărât că aceasta va fi denumirea colecției”.

Pentru crearea acestei colecții, Karina spune că toate cheltuielile le-a suportat de una singură, ne mai spune că au fost momente când era gata să cedeze, dar scopul bine definit nu o lăsa să renunțe. La fel, creatoarea ne oferă o listă de persoane care au meritat un sincer „Mulțumesc”.

Vreau să-i mulțumesc domnului Vasilie Vozian, un profesor extraordinar și un om foarte talentat de la care am învățat multe; echipei „Klumea” ce fac o treabă extraordinară în țară; Alecu și Cornelia Mătrăgună; Ana Popenco, ce a muncit mult pentru un Look book de o calitate superioară; și platforma Ziphouse.

Sunt o mulțime de oameni care au contribuit la succesul meu și, chiar dacă îmi scapă numele lor acum, le sunt recunoscătoare.”

Despre planurile de viitor Karina ne-a spus că acum sunt în România, dar cu siguranță mai am mult de muncit, planific să surprind lumea cu o colecție nouă, doar că de data aceasta feminină. Și sigur că la final tânăra vine cu un mesaj de încurajare pentru tinerii contemporani.

Este un stereotip format că la noi în țară totul se face prin cunoscuți. Vreau să încurajez tânăra generație. Oamenii cu adevărat talentați și harnici ajung apreciați și remunerați pentru muncă fără a avea un „tătic cu buzunarul mare”, vă provoc să nu vă temeți de a deveni cei mai buni în ceea ce faceți, nu este nimic ce nu ar putea face un om”.

Reporter: Irina Lanciu 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.