Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Ecaterina Gaiber Bujor: Din dragostea pentru nevertebrate

Ecaterina Gaiber Bujor: Din dragostea pentru nevertebrate imprimare

22.03.2019  

Ecaterina Gaiber Bujor este o moldoveancă stabilită în România, la Cluj, iar în prezent este director de vânzări al magazinului online Nevertebrate.ro. Experiența în comerțul online și pasiunea pentru animale au făcut-o să accepte provocarea și să descopere acvaristica și teraristica, un domeniu captivant pentru iubitorii de animale și natură. Ecaterina este omul ce are grijă ca fiecare animal să ajungă într-o familie iubitoare și să le creeze mediul de trai potrivit.

 

Cum ai ajuns să lucrezi pentru magazinul online Nevertebrate.ro? Este mai mult un job sau un hobby?

Acum 3 ani îmi căutăm un loc de muncă și am găsit un anunț de la Nevertebrate.ro. Din start am fost atrasă de post, pentru că aveam experiența în vânzările online, însă și datorită domeniul de activitate care era nou pentru mine și părea extrem de interesant. În timp s-a dovedit că intuiția mea a fost bună și am ajuns să îndrăgesc acest job. Pot să zic că de ceva vreme este și un hobby pentru mine, și recunosc că în fiecare zi mă duc la muncă cu plăcere.

 Care este specificul unui magazin online de teraristică și acvaristică?

În primul rând ar fi corect să intervin cu o mică explicație despre ce este acvaristică și teraristică: sunt niște hobby-uri destul de complexe pentru oameni, în primul rând, iubitori de animale și natură. Acvaristică este pasiunea pentru pești și plante de acvariu și, mai nou, pentru peisaje acvatice, care fac parte dintr-o ramură nouă, numită aquascaping. Teraristică, pe de altă parte, este pasiunea pentru reptile și insecte exotice.

Un magazin online de teraristică și acvaristică este orientat atât spre acvariștii și terariștii mai vechi, dar și către cei care cochetează cu ideea de a se apuca de unul dintre aceste hobby-uri. Avem în ofertă mii de produse, începând de la seturi complete de acvarii/terării, echipamente, decoruri, plante și până la viețuitoare și tot ce e nevoie pentru a le asigura condiții cât mai bune. Mai exact, avem tot ce e nevoie pentru a încerca  de a reproduce habitatul unei vietați, creând astfel un colț de natură în casa noastră. Mai mult decât atât, avem  o mulțime de video-uri de informare și eu, împreună cu colegii mei, petrecem mult timp pentru a educa și a oferi consultanța clienților noștri sau celor care doresc să devină acvariști sau terariști.

Cum este dezvoltat comerțul online la Cluj pentru o asemenea categorie de produse?

Mai există în Cluj un magazin online pe acest domeniu, cu care colaborăm foarte bine, însă am putea vorbi mai degrabă despre nivelul întregii țări sau chiar a Europei, întrucât Internet-ul tinde să ne apropie și să șteargă granițele tot mai mult.

Există în România și în Europa foarte multe magazine online specializate în acest domeniu însă, cu toate că încă este o zonă mai degrabă de nișă, în lume și la noi, tendința este de creștere, apar zi de zi tot mai mulți pasionați și zilnic avem zeci de comenzi din toate colțurile României. Sunt mândră că fac parte din echipa celui mai mare magazin online de acvaristică și teraristică.

Una dintre sarcinile tale este de a ține legătura cu clienții. Care este motivația lor de a avea un animal de companie mai exotic?

Aventura Nevertebrate.ro a început acum 10 ani din pasiunea a doi colegi pentru speciile de creveți care nu prea se găseau în România. Ulterior, au inclus în ofertă și specii de pești și plante de acvariu, și alte animale exotice, precum și accesorii pentru ele. Așa că, în prezent, avem pasionați de nevertebrate (creveți, melci, crabi, raci, insecte), avem foarte mulți iubitori de pești și alte specii exotice (cum ar fi cameleoni, șerpi, gecko, iguane etc). Motivația de a avea un astfel de animal de companie e la fel ca și cum ai avea în casă un cățel sau o pisică: trebuie să-ți placă. Trebuie să îți placă frumosul și natura, astfel să încerci să reproduci un colț cât mai apropiat de realitate. Să oferi condiții fiecărei vietăți din acvariu sau terariu. Majoritatea clienților noștri ne povestesc cât de relaxant este să ai așa ceva acasă și că este mai plăcut decât să te uiți la televizor.

Sigur, mai sunt persoane care vor să-și ia acvariu pentru copii sau vor să-și ia o șopârlă sau un șarpe pentru că e ceva exotic și doresc să se laude prietenilor. Noi încercam să îi sfătuim și să le aducem argumente să se gândească bine înainte de a achiziționa un animal sau să se documenteze cât mai bine pentru a evita să-l chinuie ulterior și să evite un eșec.

Ai anumite preferințe în materie de nevertebrate?

Mie îmi plac atât vertebratele cât și nevertebratele. Acasă am un mic acvariu plantat și cu câțiva peștișori, iar la muncă mă așteaptă o scumpete de Pogona vitticeps (popular i se mai zice dragon cu barbă). Am avut de-a face și cu alte animale exotice, cum ar fi iguane, șerpi, scorpioni, tarantule și mi-ar fi foarte greu spun care e preferatul meu, îmi place fiecare în felul său.

Care sunt satisfacțiile zilnice pe care ți le dă acest job?

Vin cu drag la job, chiar și atunci când știu că urmează o zi aglomerată, pentru că acest loc are de toate. Afli mereu lucruri noi, comunici permanent, te bucuri când vezi că prietenii și clienții obțin rezultate în baza sfaturilor date. Cu colegii am o relație deosebită, suntem ca într-o familie. Ne sfătuim, ieșim împreună mereu, facem planuri, ne simțim bine atât la muncă, cât și în rest. Iar hobbiștii clujeni m-a adoptat și mă simt integrată perfect. Am sentimentul unei evoluții permanente. Nu mi s-ar potrivi deloc un loc de muncă plictisitor, iar la Nevertebrate.ro nu prea ai cum să te plictisești.

 

Fotografii: Arhiva personală
Reporteră: Paulina Gușan

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.