Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Totul porneşte din atitudine

Totul porneşte din atitudine imprimare

28.03.2019  

Ana Indoitu este o tânără - studentă, lector universitar, coordonator de proiecte, lider al organizaţiei INVENTO şi lista continuă prin numeroasele activităţi în care se implică spre binele comun.

Ana a început să facă voluntariat, fără a cunoaşte ce presupune în sine termenul. Fiind prin clasele a V-a, a mers la o şcoală de vară, la întoarcerea din care Ana înfiinţează primul consiliul de elevi. Acum îşi aminteşte cu drag de primele încercări stângace: „am învăţat că împreună ne putem aduna nu doar la petreceri, dar şi să ne adunăm pentru a face ceva productiv”.

Următoarea etapă de consolidare a poziţiei civice active a fost reprezentată de plecarea tinerei, pentru un schimb de experienţă, pentru durata de un an în SUA. Revenită acasă deseori oamenii  o întrebau de ce nu se întoarce în America , la care primeau răspunsul : „mai mult ar fi nevoie de un mine aici, decât de un mine acolo”.

La etapa actuală Ana Indoitu vine să încurajeze tinerii în cadrul organizaţiei INVENTO, „după cum mi-a spus un bun prieten, poţi face orice în viaţa aceasta, având nevoie doar de două lucruri: sănătate şi voinţă”.

Iar pe lângă susţinerea examenului de licenţiere în avocatură din acest an, Ana îşi face rezerve pentru noi implicări: „cred că am ajuns la nivelul suficient pentru a lansa un startup, care nu doar să aducă venit, dar şi să vină drept rezolvarea problemei unui grup mare de oameni”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.