Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Dia’s Kitchen: „Rețetele din copilărie mi se asociază cu mama”

Dia’s Kitchen: „Rețetele din copilărie mi se asociază cu mama” imprimare

29.03.2019  

Diana Conea este omul din spatele blogului Dia's Kitchen. Deși de profesie este juristă, găsește zilnic timp pe care îl petrece în bucătărie, acolo unde gătește cu multă dragoste și totodată se relaxează. Rețetele pe care le experimentează în bucătărie ajung și la cei aproape 8 mii de urmăritori pe rețelele sociale.

Pentru Diana gătitul nu este o cursă de chefi la cuțite, dar un adevărat ritual în care se încarcă cu energie pozitivă. Mesajul pe care vrea să-l transmită este ca fiecare în familia lui „să folosească procesul de gătit și statul în jurul mesei ca o metodă de a se apropia unul de altul, să simtă energia pe care o transmite mâncarea și să amplifice dragostea unuia față de altul”, spune Diana Conea.

Ideea de a crea un blog culinar i-a apărut cu mult timp în urmă, dar a prins curaj de a lansa unul abia în 2016.

„Îmi place să gătesc de mult timp, fiind studentă la Chișinău am început a experimenta, pentru că acasă mămica nu mă lăsa să gătesc. Atunci am descoperit că-mi place să gătesc. În primii ani de studenție nu mă gândeam să-mi creez un blog sau o pagină pe facebook. Abia în 2016, văzând în telefon atâtea poze cu bucatele pe care le-am pregătit, am luat decizia de a face unul.

Blogul pentru mine înseamnă foarte mult, fiindcă este o părticică din sufletul meu. Este o evadare a mea din rutina zilnică, care îmi aduce bucurie și o doză de împlinire. Prin intermediul blogului am cunoscut foarte multă lume bună și încă continui să cunosc. Iau asta ca pe un semn bun că trebuie să continui mai departe. Făcând și blogging pe lângă activitatea mea de bază jurisprudența, simt că nu stau pe loc, el mereu îmi dă oportunitatea să experimentez ceva nou în bucătărie și să învăț multe lucruri noi”, ne povestește bloggerița. 

Pe blogul Dianei găsești o mulțime de rețete sănătoase și accesibile. Educația alimentară este un capitol important al blogului ei, întrucât zi de zi încearcă să se conducă după niște principii de alimentație corectă.

Una dintre greșelile des întâlnite în alimentație, mai ales la noi, este că fructele se aduc la masă după ce s-a mâncat copios alte bucate. Fructele trebuie servite separat de alte alimente, pentru că au o perioadă de digestie foarte scurtă. La fel, sfătuiesc pe toți cei care vor citi acest interviu, să se informeze despre alimentație și despre felul cum putem combina alimentele ca să ne menținem sănătoși. Pentru mine mâncarea nu trebuie să fie doar delicioasă, ci și sănătoasă. Foarte mult aș dori ca în școlile noastre să se predea și disciplina – Educație Alimentară, ne mai spune Diana Conea. 

Primele bucate pregătite de ea o duc cu gândul la casa părintească și la acele urechiușe presurate cu pudră de zahăr, care erau de nelipsit în multe familii din țara noastră.

Rețetele din copilărie mi se asociază cu mămica, pentru că ea ne făcea multe gustoșenii. De copilărie îmi mai amintește gustul de ciulama, friptură, colțunașii, mâncăruri pe care le mai fac și eu din când în când”, ne mărturisește bloggerița.

Ce rețetă ne propune Diana Conea?

 Sunt atâtea rețete delicioase pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi, le puteți găsi foarte ușor pe blogul meu, însă la moment pot să vă propun să încercați niște Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și topping de cireși, mie îmi plac la nebunie astfel de deserturi. Rețeta o puteți accesa aici.

Munca pe care o depune este una destul de anevoioasă, întrucât fiecare rețetă este realizată, fotografiată și explicată după toți pașii de preparare, însă bucuria pe care o simte atunci când oamenii îi urmează sfaturile și apreciază exemplul ei în bucătărie, o fac să continue și să-și pună speranțe în munca pe care o face.

„Am câteva planuri sau vise în privința blogului pe viitor, dar cum se spune, dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i despre planurile tale. Pot să spun că văd blogul Dia's Kitchen ca pe un jurnal sau carte de rețete delicioase și sănătoase, accesibil tuturor și oricând pentru inspirație, sfaturi și gânduri bune”, încheie Diana Conea.

 

Paulina Gușan

Sursa foto: Dia's Kitchen

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.