Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Lucia Brainstorm: „nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru”

Lucia Brainstorm: „nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru” imprimare

18.04.2019  

Lucia Brainstorm, autoarea cărților „Dezbracă-mă de griji și de dor”, „Cine ești” și „Rămâi pentru totdeanu”, acum își transpune trăirile nu doar pe hârtie, dar și în rolurile pe care le joacă în piesele de teatru.

 

Cu trei ani în urmă apare prima carte a scriitoarei, Lucia Brainstorm, „Dezbracă-mă de griji și de dor”, „cartea scrisă din dragoste față de un el, acea primă dragoste despre care Paulo Coelho ne spune că ea nu poate fi evitată niciodată, dar se termină întotdeauna”. Carte care acum, după cum afirmă autoarea „e doar o amintire pentru mine și un ghid pentru ei bărbații, care am vrut întotdeauna să perceapă că o femeie trebuie dezbrăcată de griji și mai apoi de haine”

Viața Luciei s-a schimbat considerabil de la prima lansare, o altă țară, o nouă inițiere, o altă mare pasiune ‒ teatrul.

„Am plecat atunci când am sesizat că am ajuns într-o zonă de confort. Nu neg confortul e ceva plăcut când ai câteva job-uri stabile, când simți că totul e bine, că nu doare nimic însă exact atunci începuse decăderea mea. Nu am vrut să accept, mi-am luat curajul de mână și am pornit spre un loc necunoscut.”

„La moment sunt foarte departe de scrierile mele, încerc să îmi ating obiective mult mai mari. Am pus pe roate o afacere și abia după șase luni de insomnii acompaniate de griji pot fi mândră de acest rezultat. Însă nu mă pot opri aici sunt într-o continuă mișcare și nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru. Iar ca recompensă evadez pe scenă, nu am gândit vreodată că omul care percepe viața ca o artă, va ajunge să joace pe scenele cele mai mari, dar sunt foarte mulțumită pentru această experiență. ”

Lucia ne-a relatat că văzând anunțul pentru proba la teatru, unica barieră era cea lingvistică, și spre marea ei fericire era solicitată limba engleză și germană, nu și daneza.

 „ Am gustat cu ce se mănâncă și am spus mulțumesc universului că eu Lucia care de la vârsta de 7 ani și-a dorit să fie actriță, a ajuns să-și vadă visul realizată. Acum înțeleg că viața de actor nu e una ușoară, iar când se închid cortinele, nimeni nu îți poate garanta că tu vei ieși ușor din pielea personajului jucat fără traume sufletești. Dacă zilnic am încercat să fiu puternică, să nu mă plâng când obosesc, abia pe scenă îmi pot da voie să fiu,fără de nici o mască și să îmi răscolesc chiar și prin cele mai grele amintiri.”

Unele lucruri totuși rămân neschimbate cum ar fi autorii preferați: Anton Cehov, Feodor Dostoievski, Jonathan Gifford, Paul Arden, Seth Godin sau definirea proprie a ceea ce suntem.

 „Acum sunt ceea ce fac, ce gândesc, ce simt. În adâncul meu cât nu aș încerca să mă mint că sunt mai dură, că nu mă mai poate răni nimic, încă știu că sufletul meu e plin de scrieri și așteaptă cuminte ziua în care am să îl așez pe foi. Nu m-am forțat să scriu sau  să fiu scriitoare. Pentru mine scrisul vine ca o completare a ceva deja existent. Atât de puternic e acest sentiment, încât uneori nu reușesc să țin pasul cu el și până la finele anului 2019 la sigur voi reveni cu o nouă lansare”

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.