Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Anastasia Sara: Cum te ajută vinul și yoga să te descoperi

Anastasia Sara: Cum te ajută vinul și yoga să te descoperi imprimare

29.10.2019  

Te-ai gândit vreodată care este legătura dintre vin și yoga? Anastasia Sara, sommelier și antrenoare de yoga, știe cel mai bine. Povestea Anastasiei începe pe băncile facultății unde a îndrăgit cultura vinului și continuă cu 5 ani petrecuți în Dubai, experiență care i-a adus certificarea internațională de sommelier. În ce moment din viața ei s-a întâlnit vinul cu yoga, află în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.

Am început să fiu sommelier în anul 2012 când pentru prima dată am plecat în Dubai, înainte de asta am făcut Facultatea Tehnologii și Management în Industria Alimentară și eram specializată pe tehnologia vinului. Atunci nu am știut că o să fiu sommelier, dar credeam că o să fac vin, ne povestește Anastasia despre începuturile sale.

Experiența trăită în Dubai i-a oferit încrederea de a porni la drum cu un proiect online în care vorbea despre vinuri și cum trebuie acestea savurate corect.

Când m-am întors în Moldova, situația era destul de bună comparativ perioadei înainte de a pleca. Atunci am văzut atât de multe evenimente, degustări, oameni, vernisajul vinului, toate aceste evenimente erau la un nivel foarte înalt, ceea ce mi-a plăcut. Atunci am început proiectul meu online și am devenit vlogger pe vinuri. Eram focusată să împărtășesc cu oamenii de rând studiile mele în vinificație. Scopul meu cu școala vinului nu era să cresc specialiști, pentru asta sunt alte instituții. Peste un an de zile, fiind liber specialist, m-am angajat la un hotel de 5 stele, unde am fost responsabilă de mâncare și băutură.

În acel moment, Anastasiei i s-a ivit momentul potrivit de a pleca într-o călătorie timp de o lună în India, locul unde a descoperit pasiunea pentru yoga și meditație.

Cine pleacă în India să-l caute pe Dumnezeu – se găsește pe sine, iar cine se caută pe sine – Îl găsește pe Dumnezeu.

Cum a fost întreaga experiență, aflați în interviul video.

 

Pe Anastasia o puteți urmări pe Facebook și Instagram.  

Imagini: Alexei Gurduza

Reporteră: Paulina Gușan 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.