Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  (VIDEO) Interviu cu Mariana Percic, autoarea ceiurilor MEG

(VIDEO) Interviu cu Mariana Percic, autoarea ceiurilor MEG imprimare

05.02.2020  

Ceaiurile MEG sunt un nou concept pe piața din Moldova. Sută la sută BIO, în ambalaj ECO, dar și extrem de benefice, recomandate atât pentru maturi cât și pentru copiii. Despre drumul plantelor până a ajunge în cutii, dar și de ce este recomandat ceaiul natural în detrimentul pachețelelor din comerț ne relatează Mariana Percic, autoarea ceaiurilor MEG.

Ce prezintă ceaiurile MEG?
Ceaiurile MEG este un concept nou, natural, este vorba despre ierburi plantate pe meleagurile Moldovei, care sunt binefăcătoare sănătății și pe care noi le promovăm intens pentru că aceasta înseamnă sănătate – ceai din ierburi naturale. 

Prin ce sunt deosebite aceste ceaiuri?
În primul rând acestea sunt naturale, BIO, sunt culese din locuri sigure, curate, ferite de circulație și de alți factori ce pot dăuna asupra beneficiilor plantelor. Nu au coloranți, chimicate, nu este nimic adăugat în ele decât tot ce le-a oferit mama natură. De asemenea este deosebit și ambalajul lor, fiind ECO – din lemn și sticlă organică, iar vopseaua cu care este vopsită cutia este pe bază de apă, fără miros și chimie în plus. Iar tot procesul de la plantare până la ambalare și servire este natural, ceea ce nu dăunează deloc sănătății. Mai mult decât atât, aceste ceaiuri sunt recomandate și copiilor, comparativ cu cele din comerț.

Cum are loc tot procesul de prelucrare a plantelor până ajung la client?
Este un proces îndelungat care durează per total jumătate de an. Plantele se cultivă în diferite perioade de timp, în funcție de plantă. Fiecare plantă are perioada sa de cultivare, culegere și de uscare. Mai întâi acestea se cultivă, după care le uscăm în locuri special amenajate, aerisite și în care nu pătrunde nici o insectă sau praf. Mai apoi plantele sunt sortate manual, iar mai apoi are loc procesul de ambalare a acestora. 

Cine se ocupă de tot acest proces? 
În principiu eu sunt motorașul, dar pe lângă mine mai sunt persoane care mă ajută în mare parte la culegere, pentru că eu fizic nu pot culege totul. Cea mai importantă persoană din acest grup este un bunic, el are 70 de ani, și îmi culege toate plantele pe care eu încă nu le cunosc foarte bine, iar el întrucât de 15 ani se ocupă cu acesta, îmi transmite și mie unele informații. Tot aici nu pot să nu menționez pe mama mea și bunica care mă ajută la sortare, iar în rest, totul ce ține de ambalare, decor și livrare – mă ocup eu.  

Ce intră în componența unei cutii MEG?
Cutiile sunt de mai multe timuri, mică – conține petru tipuri de plante, mare – conține 6 tipuri și extra – cu 9 tipuri de plante. În cutie sunt incluse acele plante pe care le alege clientul. Noi oferim o listă de plante disponibile la moment, iar la solicitarea clientului oferim și informații despre acestea. 

Cum este recomandat să preparăm ceaiurile din plante?
Depinde de plantă, pentru că fiecare are timpul său de infuzare și perioada sa de a fi servită, dar per general sunt două modalități. În prima modalitate apa fierbine se toarnă peste plantă sau compoziția de plante și se lasă la infuzat 7-10 minute, după care se servește. Cea de a doua modalitate este însă mai curativă, aici planta se fierbe într-un recipient aproximativ 5 minute, după care se servește. 

Cum combinăm plantele? 
De obicei nu este o regulă. Combinăm după preferință, dar trebuie și să ținem cont că unele plante folosite în exces pot chiar să dăuneze. De aceea se recomandă combinații dintre două și maxim cinci plante. 

Ce beneficii au ceaiurile naturale?
Acestea oferă o stare de liniște, contribuie la prevenirea anxietății, întăresc imunitatea și pregătește organismul pentru ulterioarele posibile viroze și răceli, contribuie de asemenea la calmarea sistemului digestiv, iar în mediu, fiecare plantă are beneficiul său pentru sistem.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.