Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Dragoste și războaie la Clişova Nouă, Orhei

Dragoste și războaie la Clişova Nouă, Orhei imprimare

24.01.2013  

Femeile de la Clișova Nouă, Orhei, nu le urmăresc la televizor, țes la ele covoare: războaiele. Acolo, oamenii păstrează tradiţiile şi îi încurajează și pe tineri să iubească tot ce este lucrat de mână, în stil naţional şi frumos.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Steluța Andrei | Stiripozitive.eu

„Cât mai avem ceva sfânt, / Vom trăi pe-acest pământ", cântă ca la o şezătoare, în timp ce ţes de mână covoare, femeile din satul Clişova Nouă, raionul Orhei.

Clisova Noua

 „Generaţiile din zilele de astăzi nu văd ce am prins noi, copii fiind, în casele noastre ţărăneşti. Stative, obiecte tradiţionale la care mamele noastre lucrau de mână tot.  Astăzi se cumpără mai degrabă de la piaţă lucruri nu tocmai calitative. Ba chiar se mai întâmplă să se vândă lucruri executate de mână, lucruri curate ecologic, naturale, care se schimbă pe sintetice", spune Ecaterina Popescu, conducătorul Centrului de Meşteşuguri „Arta rustică" din Clișova Nouă.

Clisova Noua

„Punem mare accent pe practicarea meşteşugurilor populare de către tineri, în primul rând. Celor pasionaţi de tradiţii, artă populară, vreau să le fac o invitaţie la complexul nostru. Cu plăcere vă vom învăţa a ţese la stative, veţi putea vizita muzeul centrului nostru şi veţi  ieşi cu bateriile încărcate pozitiv", a invitat Ecaterina Popescu.

Clisova Noua

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.