Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Șoferul care aduce zâmbete la Fabrica de zahăr din Glodeni: Ion Ipati - Louis de Funès de Moldova

Șoferul care aduce zâmbete la Fabrica de zahăr din Glodeni: Ion Ipati - Louis de Funès de Moldova imprimare

24.01.2013  

Ion Ipati este șoferul care duce de la Fabrica din Glodeni, împreună cu zahărul din camionul său, și zâmbete celor care îl întâlnesc, pentru că seamănă foarte mult cu actorul francez de comedie, Louis de Funès.

Eugen Urușciuc

Ion Ipati, surprins de Stiripozitive.eu la Fabrica de zahăr din Glodeni (parte a Companiei „Magt Vest”), seamănă foarte mult cu celebrul actor francez de comedie Louis de Funès.

„Mi-a spus mai multă lume că aș semăna cu Louis de Funès și m-am împăcat cu acest gând. Nu m-a influențat nicicum această asemănare”, spune Ion Ipati, șoferul unui camion de mare tonaj din Chișinău.

„Cum să nu fi privit filme cu Louis de Funès? Le-am privit și îmi plac”, susține sosia renumitului actor francez, care este de părere că pe glob sunt 4-5 oameni care seamănă perfect unul cu altul.

La cei 62 de ani ai săi, Ion Ipati este dinamic și optimist. Mai întotdeauna zâmbește și se bucură de stima hamalilor Fabricii de zahăr din Glodeni. Ani buni a tot transportat zahăr de la acest agent economic spre Chișinău și alte localități.

„Am studii superioare, dar am preferat să fiu șofer din raționamente economice. Pe timpurile sovietice – cred că era pe la sfârșitul anilor ’70 – m-am făcut șofer, pentru că aceștia aveau salarii mai mari decât specialiștii cu studii superioare”, povestește Ion Ipati.

Atunci când vine cu mașina după zahăr la Fabrica din Glodeni, Ion Ipati este întâmpinat vesel de către lucrătorii Depozitului de zahăr: „A venit Louise de Funes după zahăr”. Ion Ipati le zâmbește și-i îndeamnă: „La treabă, băieți.”

Cu acest subiect Stiripozitive.eu îl omagiază și pe actorul francez de comedie Louis de Funès - pe 27 ianuarie se împlinesc 30 de ani de la moarte actorului.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.