Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  O moldoveancă la Școala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti

O moldoveancă la Școala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti imprimare

„Atunci mi-am dat seama că munca de bijutier este grea şi că focul poate frige, iar mâinile se rănesc şi dor”

14.02.2013  

„Aventura vieţii mele este că am început să-mi rescriu activitatea profesională pe o foaie albă. Fiind farmacistă, cu facultate de medicină şi farmacie terminată la Cluj şi cu două masterate – în business şi în managementul sănătăţii publice – am decis să mă fac bijutier”.

Ludmila Buga | Stiripozitive.eu

Recent m-am întors de la Bucureşti, de la Cursul Basic One, curs de iniţiere în tehnicile de bază ale bijuteriei, din seria cursurilor Assamblage, la Şcoala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti.

Am decis să merg la aceste cursuri, pentru a învăţa lucruri noi, pe care nu le învăţ la colegiul de la Chişinău.

În cele două săptămâni intense, la cursurile de zi şi cele serale, am învăţat primele noţiuni de lucru cu argintul şi pietrele semipreţioase, precum şi elemente introductive de desen de bijuterie. Cursurile au fost susţinute de trainerii şcolii: David Sandu, Senior Lecturer; Andreia Popescu, Teaching Assistent; Alis Lalu, Lecturer Cursuri de seară.

Studiul formelor, volumelor şi perspectivelor m-a ajutat să-mi formez o viziune mai amplă asupra procesului de creare a bijuteriilor.

Şcoala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti

MOMENTUL ÎN CARE ÎŢI ASUMI EŞECUL FĂRĂ A RENUNŢA

Pentru mine, cel mai important moment a fost atunci când am decis că vreau să învăţ şi să devin bijutier. Cineva spunea că cel mai moment important este cel în care ne asumăm primul eşec fără a renunţa.

S-a întâmplat în prima săptămână la colegiu, atunci când mi-am dat seama că munca de bijutier este grea, că nu este o muncă „curată", că focul poate frige şi că mâinile se rănesc şi dor. Dorinţa de a deveni bijutier a fost însă mai puternică decât toate obstacolele. După aceste două situaţii, lucrurile au început să deruleze de la sine.

Învăţ tehnica şi astfel învăţ posibilitatea de exprimare proprie. Pentru mine, acesta este cel mai important lucru.

De asemenea, învăţ să comunic într-un mediu profesional specific: cu colegii de breaslă, cu criticii de artă, cu clienţii etc.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.