Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Aurul ce trece prin mâinile oamenilor de aur

Aurul ce trece prin mâinile oamenilor de aur imprimare

Atunci când a confecţionat prima verighetă, Andrei avea impresia că a înfăptuit cel mai mare „act de curaj”

25.03.2013  

Prin mâinile lui Andrei Cojocaru au trecut de-a rândul anilor multe metale prețioase, însă el recunoaște că nu există bogăție mai mare decât oamenii acestei țări și poveștile acestora care îi fac fiecare zi mai specială.

Votează: 4.3/5 (4 Voturi )

Veronica Vladei | Stiripozitive.eu

Cu siguranță pe mulți dintre noi ne fascinează lumea bijuteriilor, încă din antichitate acestea erau considerate o dovadă a bunăstării și statului social. Însă probabil de puține ori ne-am întrebat cine e în spatele acestor minunate creații, ce include munca de bijutier şi cu se „mănâncă aceasta" și, mai ales, cu se „condimentează".

Bijutier

Andrei lucrează de cinci ani în domeniu, iar obligațiile lui aparent simple ca denumire dar complicate ca și proces se rezumă la: reparația și confecționarea bijuteriilor din metal prețios.

Bijutier

E nevoie de răbdare, tact și timp. Atunci când a deprins această meserie timp de doi ani de colegiu încă nu știa ce beneficii și satisfacții morale îi va aduce aceasta.

Bijutier

Atunci când a confecţionat prima verighetă avea impresia că a înfăptuit cel mai mare „act de curaj", astăzi realizează modele mult mai complicate cu o măiestrie demnă de un artist.

Bijutier

Are ocazia să întâlnească diverși oameni și fiecare bijuterie pe care o face aduce cu sine o poveste aparte, o părticică din destinul unui om.

Bijutier

Cea mai frumoasă istorie o are un set de verighete pe care le-a făcut: acestea au fost comandate de un cuplu de tineri care se cunoșteau din copilărie și care au cerut ca pe inele să fie gravat un jurământ pe care aceștia îl aveau de mici.

Bijutier

Partea spectaculoasă a acestei meserii este că poate confecționa cadouri personalizate pentru cei dragi, fiecare lucrare e ceva unic.

Bijutier

Nu se vede într-un alt domeniu și spre mirarea tuturor amatorilor de aur, el preferă să lucreze cu argintul deoarece spune acesta, îl liniștește și calmează.

Bijutier

Ceea ce și-a dezvoltat prin această muncă de-a lungul anilor a fost răbdarea, puterea de voință și creativitatea: fără acestea, profesia devine imposibilă.

Bijutier

Proaspeților începători le dă un singur sfat: „Dacă nu îți place ceea ce faci, renunță de la bun început. Deoarece un lucru făcut fără pasiune, este echivalent cu zero".

Bijutier

Recunoaște că este o meserie din care se poate câștiga, însă cea mai mare recompensă pentru Andrei Cojocaru rămâne a fi zâmbetele mulțumite ale oamenilor după ce își primesc obiectul finisat.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.