Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1

Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara | Episodul 1 imprimare

14.07.2014  

19:00 este ora la care soarele apune alene, ora la care ieșim de la serviciu, însoțiți de o dorință mare de a ne relaxa și de a evada din rutina zilnică. Dar oare cum preferă să-și petreacă timpul tinerii chișinăueni, la ora aceasta?

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

De-i vară sau iarnă, se știe: „ne vedem la Ștefan!”

Stefan_cel_Mare

În Parcul Central, l-am întîlnit pe Morgan Cloward, voluntarul din SUA. „De obicei, îmi place să-mi iau chitara și să încânt trecătorii”, ne-a mărturisit americanul. Întrebat dacă este vreo diferență dintre publicul moldav și cel american, Morgan zice că, indiferent de emisferă sau zonă geografică, oamenii sunt pozitivi și văd cu ochi buni muzica cântată pe stradă, iar Moldova este un loc unde a fost primit cu multă ospitalitate.

Morgan_Cloward

Lăsându-l pe Morgan să-și termine repertoriul, l-am observat pe Veaceslav Grecu, care și-a organizat prietenii la un meci de volei, chiar în centrul Parcului. Băieții spun că aceasta a devenit deja o tradiție, o urmează în fiecare duminică, pentru a se recrea și a se simți bine. Totodată, un motiv pentru care aceștia și-au ales anume acest loc, este că aici reușesc să-și adune un public numeros, care uneori li se mai alătură meciului lor, totul devenind mai captivant.

Volei

Iar pe lângă acest meci de volei, erau în trecere două cilciste, însoțite de unchiul lor. Plăcut să vezi că oamenii din Chișinău duc un mod activ de viață.

Biciclete

În timp ce unii fac sport, alții preferă odihna pasivă, trăgând un pui de somn.

Somn

Trecând pe lângă Catedrală, am dat de Ruxanda Romanciuc și Liuba Ciobanu – două tinere pozitive, care după o zi grea la serviciu, preferă să se revadă întotdeauna în parc sau în oricare alt loc liniștit. „Acum am hotărât să ne împărțim gândurile și ideile zilei de azi, vizionând unui meci de șah”, ne-au spus ele.

Fete_pe_scari

Adrian Lungu – tânărul jucător de șah, ne zice că obișnuiește adesea să-și petreacă astfel timpul, cunoscând oameni noi, scăpând de rutina zilnică. „În prezent Chișinăul mi se pare un oraș, care deja „miroase” a Europa, iar localnicii ar trebui să păstreze absolut tot ce se amenajează în oraș, pentru că, până la urmă, tot pentru fiecare din noi sunt aceste mijloace de divertisment”, a adaugat Adrian.

 Sah

Spre final, nu puteam să nu observ copiii din scuarul Catedralei, care fugeau entuziasmați după porumbei.

Copii
Așa am alergat și noi cândva. Și, tot cântând la chitară, mergând cu bicicleta, jucând volei sau șah, își vor petrece și ei timpul în Chișinăul de mâine...

Pe săptămâna viitoare.

Text & foto: Patricia Cobîlcă | stagiară Stiripozitive.eu

Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara Portretul unui Chișinău tânăr, la 7 seara
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.