Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Dumitru, autorul fotografiilor în lemn

Dumitru, autorul fotografiilor în lemn imprimare

05.09.2014  

Dumitru are 22 de ani și face minuni cu un cuțitaș de metal. El șlefuiește lemnul și-l transformă în adevărate opere de artă.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Dumitru a învățat meseria de lemnar la Chișinău și a revenit în satul mamei – Peresecina, unde sculptează opere în lemn la Centrul Comunitar Multifuncțional „Generația PRO” din localitate.

„Visul meu cel mai mare e să am un loc de muncă. Să lucrez cu lemnul și să câștig bani pentru existență. Am răbdare la muncă. Șlefuiesc lemnul, îl dau cu vopsea, apoi îl încrustez cu un cuțit special. Când am inspirație și găsesc ceva interesant pe internet, cioplesc bucăți de lemn până ce le dau o formă – floare, animale, păsări”, povestește tânărul.

Dumitru-lemn

Lucrările sunt admirate în fiecare zi de copiii care frecventează Cercul de Lemnărie: „Dumitru face lucruri frumoase. Parcă sunt fotografii. Mi-aș dori să am și eu lucrări ca ale lui Dumitru”, ne-a-a spus Adrian, elev în clasa a patra.

Copii care vin la centru admiră doar o parte din lucrările tânărului, pentru că o altă parte sunt vândute la expoziții sau oaspeților care vin în satul Peresecina.

Ștefan Volovei, educator în cadrul Cercului de lemnărie de la Centrul Comunitar „Generația PRO”, consideră că Dumitru are nevoie de mai multă promovare și susținere pentru a-și vinde lucrările. „E un băiat cu un talent înnăscut. Dar are nevoie de ajutor, de sfaturi. Noi am făcut anunțuri pentru a-și vinde lucrările și încet îi promovăm munca. El muncește mai încet pentru că are o problemă de sănătate, are nevoie de liniște, dar are har”, spune Ștefan Volovei.

Alina Găină

Dumitru-lemn Dumitru-lemn
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.