Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Superhumans – proiectul care te ajută să scapi de frici

Superhumans – proiectul care te ajută să scapi de frici imprimare

29.07.2015  

Vara este anotimpul provocărilor şi activităţilor neobişnuite, din acest motiv, o echipă de 6 tineri creativi a creat Superhumans – proiectul care deja a reuşit să schimbe viaţa a 20 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani. Timp de 6 săptămâni, aceştia şi-au înfruntat temerile, au interacţionat cu zeci de oameni şi au devenit mai curajoşi.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Organizarea proiectului Superhuman a început de prin luna martie şi a durat aproximativ trei luni. Eu am creat conceptul Superhumans, iar mai apoi am repartizat funcţiile între membrii echipei. Un aspect foarte important era că şi noi trebuia să îndeplinim toate sarcinile, împreună cu participanţii. Pilonii pe care se bazează Superhumans este de a-i ajuta pe alţii să scape de şase frici: vorbirea în public, interacţionarea cu o persoană necunoscută, exprimarea opiniei proprii şi altele, care sunt cele mai frecvent întâlnite în societate”, spune Nicolae Stroncea, fondatorul proiectului Superhumans.”, spune Nicolae Stroncea, fondatorul proiectului Superhumans.

Superhumans

Insipraţia şi motivaţia de a crea Superhumans, a venit chiar din propria experienţă a tinerilor organizatori. Cineva avea frica de a coordona acest proiect, alţii se temeau să vorbească în faţa unui public necunoscut, iar unii doreau să-i ajute pe alţii să fie mai comunicabili.

Superhumans

„Una din cele mai distractive provocări pe care le-am făcut, a fost bătaia cu pernele în public. Trebuia să arunci o pernă unui străin şi el deja intra în joc, iar reacţia unor persoane a fost foarte amuzantă, pentru că nu întelegeau ce se petrece”, mai zice Nicolae.

„Impactul acestor provocări ne-a impresionat. E minunat când vezi cum participanţii treptat devin mai curajoşi, îşi pot combate fricile şi singuri încearcă să se impună să fie mai deschişi cu toţi. Mi s-a memorizat cazul unei fete care era foarte, dar foarte inhibată şi pe parcurs accepta tot mai multe provocări, care au ajutat-o să se debaraseze de unele temeri”, povesteşte Sorina Solonaru, membrul echipei de organizatori Superhumans.

Superhumans

Motivarea tinerilor nu necesita argumente, de la bun început aceştia au realizat importanţa acestor instrucţiuni, iar toate sesiunile şi training-urile oferite de Superhumans, doar le-au întărit şi mai mult dorinţa de a se implica activ.

„În fiecare săptămână aveam câte trei şedinţe, care ne permiteau să monitorizăm progresul tinerilor şi să-i îndrumăm. Într-o zi puteam doar să îndeplinim provocările, în alta priveam cursuri online despre psihologie, predate de către un psiholog german. În asa mod, învăţam ceva nou împreună, iar la ultima întâlnire aplicam toate cunoştinţele în practică si participam la training-uri. Astfel, la sfârşitul fiecărei săptămâni, participanţii aveau şansa să se afirme”, comentează Sorina Solonaru.

Superhumans

„Înafară de faptul că noi ne-am dorit să-i ajutăm pe aceşti 20 de participanţi să fie mai sociabili, am reuşit să înveselim şi Chişinăul un pic. Atunci când eram pe stradă şi trebuia să îndeplinim anumite sarcini, unii oameni deja ne recunoşteau şi ne lăudau pentru iniţiativa de care am dat cu toţii dovadă”, spune Nicolae Stroncea.

Superhumans, însă, nu s-a încheiat aici. În timpul apropiat, echipa organizatorică planifică să mai lanseze o nouă ediţie pentru toţi cei care doresc să obţină mai multă înceredere în forţele proprii.

Superhumans

„Ediţia a II-a va fi, cel mai probabil, peste jumătate de an, dar până atunci, vom organiza unele înâlniri, training-uri sau concursuri pentru publicul larg”, afirmă fondatorul proiectului.

Echipa Superhumans a oferit şi câteva sfaturi pentru tinerii, care încă nu au reuşit să participe în proiect, dar sunt în căutarea unor soluţii de a deveni mai curajoşi.

„Fiecare persoană trebuie să treacă peste zona sa de confort şi să înţeleagă că anume el are nevoie de aceasta, şi nu altcineva. În fiecare zi e bine să faci un lucru care te sperie cel mai mult: să vorbeşti cu o persoană străină pe stradă, să mergi undeva, unde mereu ţi-a fost frică să pleci şi să continui tot aşa, iar schimbarea va apărea în curând. Orice zi are nevoie de un scop pentru a atinge performanţe”, ne sfătuie Sorina Solonaru şi Nicolae Stroncea.

Felicia Plămădeală

Superhumans Superhumans Superhumans Superhumans Superhumans
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.