Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova: Daniela Moisei

VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova: Daniela Moisei imprimare

02.07.2016  

Cehia este țara care a deschis ușa pentru Daniela Moisei cu mai multe oportunități. Daniela este studentă la Universitatea Carolina din Praga, acolo unde a descoperit 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Politețea
Cehii sunt onești, direcți și extrem de politicoși. Nu își deschid sufletul și casa imediat, însă dacă le câștigi încrederea, sunt foarte ospitalieri și devin prietenii tău pe viață.

----------

Patriotismul
Cetățenii Cehiei își iubesc țara, limba, cultura și tradițiile. Aici se pare că semănăm cu ei. Cehii nu transformă acest patriotism într-o mândrie excesivă, ci îl manifestă prin respectul față de istorie, obiceiuri. De exemplu, pentru  coroana cehă, care în timp a devenit un simbol distinctiv al acestui stat, ba chiar și monedă națională.

----------

Menținerea locurilor istorice
Cehia este un cufăr plin de comori arhitecturale, istorice și artistice. Toate monumente cu o istorie de secole sunt conservate și restaurate și au devenit obiective pe lista patrimoniului UNESCO.

----------

Turismul
Cehia a devenit una dintre țările cele mai vizitate din Europa, povestește moldoveanca Daniela Moisei. Patrimoniul cultural, bucătăria tradițională și serviciile turistice de calitate sunt cele mai tari argumente pentru a atrage numeroși vizitatori.  În topul atracțiilor turistice de aici se regăsește Praga, supranumită „Orașul de aur”, sau  stațiunea balneară Karlovy Vary, orașul apelor termale cu miraculoase proprietăți curative.

----------

Cultura
Cultura cehă are rădăcini adânci în trecutul bogat. Muzica a fost întotdeauna o componentă naturală a vieții cehilor. Iar teatrul se face remarcat prin spectacolele de marionetă și prin umor negru. Cinematografia are la fel un rol important, fiind reprezentată de Festivalul Filmului de la Karlovy Vary, devenit renumit la fel ca cele de Cannes, Berlin, Veneția și Tokio. 

----------

Simțul umorului
Daniela Moisei povestește că locuitorii Cehiei au un simț al umorului extrem de dezvoltat. Ei mereu fac glume cu o ironie subtilă și sunt mereu bine dispuși. Această calitate le garantează optimismul și pofta de viață.

----------

O capitală frumoasă
Praga este unul dintre principalele obiective turistice din lume, fiind pe locul șase dintre cele mai vizitate capitale.  Traversată de râul Vltava, Praga - numită și ,,Orașul magic”, ,,Orașul de aur” sau ,,Orașul celor o mie de turnuri”  - nu încetează să surprindă cu atracțiile sale de poveste.

----------

Gastronomia
Bucătăria cehă pune accent pe mâncarea cu carne. Evident, pe masă se află și berea cehă, care a devenit nu doar tradițională, ci un produs de export cu cel mai mare consum din lume.

----------

Sportul
Sportul joacă un rol deosebit în Republica cehă. Vara aici lumea face ciclism și există o infrastructură dezvoltată u piste și locuri pentru parcare. Principalele sporturi practicate în Cehia sunt: fotbalul și hocheiul pe gheață. Acestea sunt marea atracție pentru mass-media și suporteri.

----------

Oportunități pentru călătorii
În Cehia există un sistem de prețuri bine gândit, cu diverse oportunități, facilități și reduceri pentru a călători ieftin nu doar în țară, ci și peste hotare. Călătoriile în grup pot asigura o reducere de până la 50 de procente a prețului la bilet, povestește Daniela Moisei în cele 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova. De asemenea, și opțiunea celor două tichetele la preț de unul este frecvent întâlnită aici. Ce ziceți despre asta? Mergem împreună?

----------
Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.