Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Tânăra care este universală în creație și nu are limite

Tânăra care este universală în creație și nu are limite imprimare

19.09.2017  

Valeria Burlacu este o tânără meșteriță hand-made, cunoscută pentru lucrările frumoase pe care le realizează cu ajutorul mărgelelor și cristalelor. Studiază Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dar aceasta nu este o piedică pentru ca să-și manifeste talentul.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Valeria, prezintă-ne activitatea ta, ce creații faci tu?

Eu sunt persoană universală în creație, eu nu mă limitez la un anumit model de bijuterie. Cu doi ani în urmă, vara, din motiv că nu aveam ocupație, părinții nu-mi dădeau voie să-mi găsesc un job, am început să cos mărgele pe fetru, în așa mod făceam coliere. Ulterior, am învățat o tehnică nouă de pe internet și începeam să câștig primii bani. După un timp vornicicelele comandau coronițe din floricele sau cercuri cusute manual cu perle și cristale. La moment, fac diademe, crenguţe pentru ocazii speciale. Un an de zile am fost angajată la un centru și împreună cu o colegă făceam invitații, plicuri pentru nunți, botezuri. Acuma sunt angajată la o agenție de publicitate, iar crearea bijuteriilor este doar un hobby ce-mi aduce plăcere.

 Prin ce metodă îți promovezi produsele?

Îmi promovez bijuteriile pe rețelele de socializare „Bijuterii hand-made by Valeria Burlacu", însă în ultimul timp lucrez din recomandările clientelor mele. Am participat la diverse târguri, expoziții care au avut un impact pozitiv asupra ocupației mele.

 Cât timp durează realizarea unei creații?

Mereu sunt întrebată cât îmi ia realizarea unei bijuterii și mă blochez, totul depinde de modelul bijuteriei, de exemplu la moment sunt axată doar pe crearea crenguțelor pentru mirese, domnișoare de onoare etc. Când am o comandă urgentă, las tot și o realizez. O oră e timpul record de a crea un accesoriu, am avut lucrări care dura câte șase, șapte ore.

 Care sunt prețurile pe piața moldovenească pentru asemenea produse? Crezi că e o activitate care îți poate aduce profit?

Sunt sigură că nu doar eu cred că lucrul manual la noi în țară nu este apreciat și remunerat cum este nevoie. Bijuteriile mele au preț accesibil, de aceea am cliente mulțumite. Ele înțeleg câtă muncă, timp și bani sunt investiți în materiale, de aceea nu am întâlnit cazuri în care să mi se spună că le vând scump.

 Cum a fost când ai vândut prima bijuterie, îți mai aduci aminte?

Am avut mari emoții când am vândut primul meu accesoriu. Am crezut că m-am îmbogățit când am vândut un colier în cadrul unei expoziții și evident că banii i-am investit în alte materiale. Și acum țin minte cum abia reușeam să împachetez colierul, nu-mi venea a crede că cineva ar putea purta ceea ce fac eu.

Ce te inspiră în crearea accesoriilor hand-made?

Ideile îmi vin spontan, am în fața mea o multitudine de mărgele și încep să le combin. Mereu sunt surprinsă de ce îmi reușește și nu-mi explic de unde am moștenit această pasiune, dar pot spune cu siguranță că fără muncă și fără imaginație acest hobby nu ar avea viitor.

Ce materiale folosești pentru crearea accesoriilor tale?

La accesoriile pe care le fac acum folosesc mărgele din ceramică și cristale din sticlă, pe lângă acestea îmi place să lucrez cu biser și pietre etc. Îmi place să investesc în materiale și să-mi văd clientele mulțumite.

 De ce crezi că ar trebui sa țină cont cei care îți împărtășesc pasiunea?

Consider că oricare tânăr trebuie să aibă un hobby, indiferent de domeniu, fiindcă aceasta îl face mai creativ și independent. Le urez fetelor care fac bijuterii hand-made să fie originale și să depună suflet în ceea ce fac, exact cum fac și eu.

Alina Frunza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.