Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Primii arbori plantați din cadrului proiectului ecologic Verde.md

Primii arbori plantați din cadrului proiectului ecologic Verde.md imprimare

25.10.2017  

La data de 21 octombrie în Grădina Botanică a capitalei a avut loc prima plantare a copacilor din cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md

Administrația Grădinii Botanice a susținut în mod activ proiectul și gestul de plantare a copacilor. Totodată aceasta susține că deși lucrările de reabilitare au început, grație sprijinului din partea statului şi a donatorilor, la restabilirea speciilor pierdute se va munci încă opt-zece ani.

La această activitate au fost prezenți persoanele care au achiziționat copaci dar și voluntari care au venit cu lopeți sau alte unelte de grădinărit. Cei ce au dat viață evenimentului au fost copii care așteptau cu nerăbdare să-și ajute părinții, aceștia au venit si ei la rândul lor cu unelte personale dar și cu buna dispoziție.

Mulți dintre voluntari susțin că au plantat un copac pentru prima dată dar nu se vor opri aici. Gândul că in inima gradinei Botanice vor avea o parte din ei ii bucură și ii motivează să facă asta și în viitor, mai ales ca este și un exemplu pentru copii lor.

Pentru a ajuta Chișinăul să facă față pagubelor, a fost conceput și pus în aplicare proiectul ecologic Verde.md. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Amintim că dupa intemperiile din aprilie Gradina Botanică a pierdut circa 80% din copacii și arbuștii din colecția de plante a parcului. În total, în aceste zile au suferit mai mult de 10 000 de copaci în tot orașul.

Reporter: Dumitrița Zgîrcu

Video: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.