Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Bucătarii șefi ai celor mai populare locații din Chișinău s-au întrecut în măiestrie la Berry Christmas!

Bucătarii șefi ai celor mai populare locații din Chișinău s-au întrecut în măiestrie la Berry Christmas! imprimare

24.12.2017  

Scopul evenimentului este de a promova cu ajutorul bucătarilor autohtoni utilizarea pomușoarelor locale în domeniul HORECA.

Organizatorii au încurajat bucătarii șefi ai celor mai populare locații din Chișinău să gătească de Crăciun cu pomușoarele Moldovei de Crăciun! Iar la sfârşit de eveniment, vizitatorii şi-au ales prin vot direct cele mai gustoase deserturi pregătite de cel mai bun bucătar şef al anului la evenimentul Berry Christmas! 

La eveniment au fost pregătite cele mai delicioase deserturi din pomușoare locale şi anume din pomuşoarele culese de pe ogoarele Moldovei, cele congelate de Kardel şi gătite în rețete alese de cei mai iscusiți bucătari și patiseri din Chișinău! 

„La târg am venit cu cel mai delicious iaurt cu granule şi cu fructe de pădure. Am adus şi cu noi pateurile cu sos din fructe de pădure şi curcan cu sos din fructe de pădure. Este un eveniment delicios aş spune eu şi foarte binevenit în Republica Moldova”, a spus participanta Evelina Acovodînşico.

În competiție au participat Rozmarin CafeKIKU Steak & Wine; Gastrobar; Tucano CoffeeBunătăți de la MarikaMimimi CakesDulce HannaMi Piace dar şi multe alte localuri.

„Din partea Tucano Coffee , am venit astăzi cu un desert delicios din ciocolată albă, cu un pireu de coacăză neagră. De asemnea avem pentru vizitatori şi un desert pe bază de brauni cu umplutură de vişină şi coacăză.”, reprezentanta Irina Orescu, Tucano Coffee.


La eveniment au mai participat: cultivatori de pomușoare locale; producători de delicii culinare derivate din pomușoare!
Intrarea la eveniment a fost gratuită pentru toţi vizitatorii.

Toți vizitatorii de la eveniment au avut posibilitatea de a degusta și de-a cumpăra bucatele lor preferate, iar ulterior aceştia au votat „Cel mai bun bucătar al anului”. Astfel că titlul „Cel mai bun bucătar al anului", conform voturilor adunate i-a revenit lui Alexandru Comerzan, Mi Piace. Acesta a reușit să valorifice cel mai bine pomușoarele noastre. 

Întrunirea bucătarilor este un eveniment Klumea, organizat pentru susținerea producătorilor locali de pomușoare precum și pentru a promova Pomușoarele Moldovei în meniul localurilor din Chișinău.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Andrei Rusnac

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.