Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  5 lucruri curioase despre invitații emisiunii „Un sfert de vorbă” cu Ilona Spătaru

5 lucruri curioase despre invitații emisiunii „Un sfert de vorbă” cu Ilona Spătaru imprimare

01.01.2015  

În pragul emisiunii cu numărul 100 „Un sfert de vorbă”, realizată de Ilona Spătaru la TV Moldova 1, autoarea a împărtășit cu Stiripozitive.eu câteva lucruri curioase, surprinzătoare despre câțiva dintre cei 100 de invitați ai săi.

Votează: 5.0/5 (10 Voturi )

Dacă am privi fără întrerupere toate cele aproape 100 de emisiuni „Un sfert de vorbă” cu Ilona Spătaru, nu ne-ar ajunge nici măcar 24 de ore. Am avea nevoie de 25.

„Iată câteva lucruri care m-au surprins la invitaţii mei", dezvăluie Ilona Spătaru, realizatoarea emisiunii „Un sfert de vorbă", difuzată la TV Moldova 1 în fiecare zi de joi.

Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru

1. Că există  în zilele noastre oameni care-şi pot vinde averile pentru a-şi împlini vise

„Jurnalista Mihaela Tatu şi-a vândut casa ca să-şi realizeze marele vis de a ajunge pe El Camino. Aşa se cheamă drumul spre Santiago de Compostela, o cale de pelerinaj cu o veche tradiţie. Este calea spre mormântul sfântului Iacob, patronul religios al Spaniei. Principalul motiv din care oamenii străbat acest drum este de a face penitenţă şi de a cere sfântului Iacob ajutor".

2. Că monahii îşi  vizitează rudele

„Pur şi simplu, noţiunea de călugăr mi se asociază cu ascetismul", spune Ilona Spătaru.

„Când a fost invitat prima dată la emisiune, Ieromonahul Savatie Baştavoi nu a venit, dar nici nu şi-a anunţat lipsa. Câteva zile mai târziu mi-a spus că a mers să-şi vadă mama. Nu m-am supărat pentru că ce poate fi mai nostim decât sfatul cu mama. La emisiune l-am întrebat pe părintele Savatie care este rolul unui călugăr în viaţa modernă. El mi-a răspuns că acesta nu este  de a se afla într-un anume loc şi de a îndeplini nişte forme şi prescripţii. Primul rol al unui călugăr este să se cunoască pe sine".

3. Că există moldoveni cărora nu le plac plăcintele

„Ala Mîndîcanu nu este mâncătoare de plăcinte şi nici nu le găteşte. În Canada, acolo unde este stabilită cu familia, prepară multe alte bucate tradiţionale. Potrivit ei, în ţara sa adoptivă, nu este deloc greu să găseşti ingrediente pentru sarmale sau zeamă. La fermele din Canada cresc adevărate găini de casă, fructe şi legume bio, cu gust de Moldova".

4. Că există în Republica Moldova regizori care visează să realizeze filme erotice

„Regizorul Vlad Druc, un om exemplar în toate, aşa cum se autodefineşte, doreşte să facă  film erotic. Nu pentru a vinde erotismul, dar pentru a-l transforma în terapie. Nu există goliciune ruşinoasă, spune Vlad Druc, iar dragostea este dincolo de judecata umană".

5. Că actrița Kim Basinger citeşte şi recită poezii... în fantezia epică a poetului Mihail Vakulovski

„Mihail Vakulovski spune că lui Kim Basinger îi stă bine acolo în fantezia sa epică, recitând poezii. În viaţa reală, poetul şi-ar dori să o cunoască însă pe Pamela Anderson. L-am întrebat de ce. Mi-a spus că nu e din cauza culorii părului", spune Ilona Spătaru, realizatoarea emisiunii „Un sfert de vorbă”, ajunsă în pragul ediției cu numărul 100. 

Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru: invitată Tania Cerga. Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru: cu oameni din echipă Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru  Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.