Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) FEMEI CARE INSPIRĂ: Tatiana Gulea

(Video) FEMEI CARE INSPIRĂ: Tatiana Gulea imprimare

11.03.2015  

Tatiana Gulea este inspector superioar, chinolog în cadrul Centrului Chinologic, locotenent de poliție.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Am surprins-o pe Tatiana Gulea în timp ce făcea exerciții de antrenare cu câinele Heart. Ea îl mai numește Hariton. Spune că el îi este nu doar coleg, dar și prieten.

Tatiana ne-a povestit și de când câinele îi este prieten.

„Totul a început atunci cand am primit în dar un câine. Era un rottweiler neascultător care rodea cărți, rupea covoare şi linoleum.  Eu vroiam să mă asculte, să nu fugă, să fie sociabil și am apelat la specialiști ca să-l dresez. Mi-a plăcut foarte mult și mi-am dorit să lucrez cu câinii. Am auzit că în cadrul Poliției există Inspectoratul Chinologic şi atunci am decis să îmbin pasiunea mea cu munca. Acum trei ani. am început să lucrez în poliție în calitate de chinolog. Am primit un câine belgian malinois, care se numește Heart și timp de un an l-am pregătit pentru serviciu. De trei ani, colegul și prietenul meu Heart mă ajută să depistăm drogurile", spune Tatiana Gulea. 

Cât despre specialitatea pe care a ales-o, Tatiana spune că specialist chinolog poate lucra doar un om căruia îi plac animale. „Și cred că femeia are calitățile necesare: răbdare, rezistență și atenție. De aceea obținem aici rezultate la fel de bune ca bărbații", mărturisește Tatiana Gulea.  

Tatiana Gulea
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.