Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) FEMEI CARE INSPIRĂ: Olga Ialovenco

(Video) FEMEI CARE INSPIRĂ: Olga Ialovenco imprimare

11.03.2015  

Olga Ialovenco este inspector cavalerist, plutonier de poliție. Colegul și prietenul ei este calul cu care lucrează și pe care îl antrenează. Olga este nedespărțită de el și vine să-l vadă și să-l îngrijească chiar și în zilele libere, și mai ales în concediu.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

„Munca cu caii nu este pentru toţi. Probabil, trebuie să simţi din copilărie dragoste pentru animale. Oamenilor li se pare că pot face astfel de lucru, dar mulţi nu rezistă şi pleacă, pentru că sunt prea solicitaţi. Animalul este asemeni unui copil: trebuie îngrijit, iar asta îţi ia foarte mult timp. Deseori, te afli mai mult timp în grajd decât acasă”, spune Olga Ialovenco.

Olga ne-a povestit de când a îndrăgit caii și care este prima ei amintire cu aceste animale.

„În copilărie am fost cu tata la pescuit şi am văzut acolo un cal. Şi atunci a început totul. Până în clasa a 4-a tot îi spuneam tatălui că vreau să merg la cai. Am aflat că la Chişinău există Şcoală de hipism. Atunci am fost dusă acolo şi aşa a pornit totul, iar asta este deja pe toată viaţa.

La sfârşitul anului 2005 m-am transferat aici. Până atunci am lucrat la Serviciul de Pompieri, dar când am auzit că s-a deschis subdiviziunea plutonului de cavalerie, am fost surprinsă.

Am scris o cerere de angajare pentru a fi acolo unde îmi place. Şi iată că de atunci eu mă ocup de acest cal. Noi ne simţim într-atât de bine unul pe altul, încât el deja ştie când eu sunt neliniştită, iar eu ştiu când el e nervos. Iar atunci când amândoi suntem nervoşi, noi ştim că lucrul n-o să meargă”, povestește inspectorul cavalerist.

Olga Ialovenco
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.