Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) Cum ați sărbătorit Paștele?

(Video) Cum ați sărbătorit Paștele? imprimare

15.04.2015  

Pentru creştini, Paştele este una din sfintele sărbători din calendar, iar nouă ne-a fost interesant cum au sărbătorit-o și am întrebat mai mulți trecători câte ouă au vopsit, ce au făcut și de cine și-au amintit cu emoții pozitive în această zi.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Echipa Știripozitive.eu s-a convins că oamenii mai păstrează tradițiile și obiceiurile caracteristice Sfintelor sărbători de Paști, iar astăzi vă prezentăm câteva dintre răspunsurile la întrebarea: „Cum ați sărbătorit Paștele?”.

Sondaj de Paste

„Am fost la biserică, cum o facem și în alte duminici și ne-am amintit de părinți. Ouăle le vopsesc eu, cunosc mai multe metode, masa împreună cu mama”, zice o trecătoare.

Sondaj de Paste

„Ne odihnim și mergem la cimitir”, a fost răspunsul unui trecător la întrebarea: „Ce faceți de Paște?”.

Sondaj de Paste

„În primul rând mergem la țară, e o tradiție deja de mulți ani. Cu părere de rău părinții nu mai sunt în viață, dar mergem la țară de acolo unde sunt născută, de la nordul Moldovei. Mergem la prieteni, mergem la sfințit pasca, la biserică, stăm la masă. Mergem și la pădure, când avem timp. Noi, chiar avem deja de vreo cinci ani tradiția să cumpărăm ouă mici de prepeliță, 20 de ouă, fiindcă ele sunt mici și merg la sfințit, și-i comod și omul cât poate să mănânce?”, povestește o femeie.

Reporter: Xenia CHIRILOV

Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste Sondaj de Paste
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.