Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) „Lituania este o țară demnă de urmat”: Ambasadorul Igor Klipii

(Video) „Lituania este o țară demnă de urmat”: Ambasadorul Igor Klipii imprimare

07.05.2015  

Ambasadorul Moldovei la Vilnius, Igor Klipii, ne-a mărturisit într-un interviu că Lituania este o ţară demnă de urmat. Sunt mai lucruri impresionante când este vorba despre Lituania, spune Ambasadorul. Iar printre acestea în Lituania sunt cel puţin două lucruri care pot inspira Moldova: practica meritocraţiei şi solidaritatea internă.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

„Relațiile moldo-lituane pot fi divizate în două compartimente: politic și economic. La compartimentul politic stăm extraordinar de bine, putem conta oricând. Lituanienii demonstrează și probează disponibiltatea de a ne susține, la fel oricând”, spune Ambasadorul țării noastre în Lituania, Igor Klipii.

Igor Klipii

„Sub aspect politic suntem în relații foarte strânse, comunicăm perfect, rămâne să dezvoltăm sau să acordăm relațiile noastre economice cu cele politice. Din păcate, există loc pentru îmbunătățiri”, adaugă Ambasadorul Igor Klipii.

Lituania

„Țările Baltice în general și Lituania poate în particular se bucură de o autoritate, chiar de o mitologie în Republica Moldova, însă o dată ajuns în misiune am constatat că multe lucruri sunt sau adevărate sau chiar nu până la capăt înțelese, în sensul bun. Deci, Lituania este într-adevăr o țară demnă de urmat”, afirmă Ambasadorul Moldovei la Vilnius, Igor Klipii.

Lituania

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.