Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca imprimare

13.04.2017  

Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca este spațiul unde beneficiarii se adună, interacționează, fac sport, citesc și învață cum să utilizeze calculatorul cu programe speciale instalate.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Beneficiarii Centrului Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca nu mereu s-au bucurat de aceste condiții. Abia din 2016, Centrul are o nouă viață, mai pozitivă. 

Centrul din Soroca, 2017

„Comunicarea pentru persoanele nevăzătoare este foarte importantă. Ne-am gândit că ar fi foarte bine să creăm niște condiții pentru ca aceste persoane să se poată întâlni și să discute, să beneficieze de diferite servicii”, zice Valentina Onică, Președinta Organizației „Casa Speranței”.

Centrul Comunitar are și bibliotecă, unde beneficiarii vin să citească cărți, reviste destinate acestora și să asculte diferite materiale audio.

Centrul din Soroca, 2017

De la cărți ne îndreptăm spre sport. 20 de membri din Centrul Comunitar fac parte din echipa „Amicii Nistreni”. Până în prezent, aceștia au participat la multe competiții sportive regionale și naționale. Câțiva dintre membrii echipei au mers și la competiții internaționale. „Amicii Nistreni” se pot lăuda cu multe diplome și medalii.

Centrul din Soroca, 2017

Centrul din Soroca, 2017

Acest proiect este realizat de AO ”Casa Speranțelor” cu suportul Fundației Est-Europene din resursele financiare ale Guvernului Suediei și Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Reporter: Xenia CHIRILOV
Video: Alexei GURDUZA

Centrul din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.