Prima pagină / Lucruri / Turism  /  Cetățenii din diasporă primesc și în acest an „Pașaportul Turistului” pentru a vizita atracțiile turistice ale țării

Cetățenii din diasporă primesc și în acest an „Pașaportul Turistului” pentru a vizita atracțiile turistice ale țării imprimare

08.08.2018  

Moldovenii din diasporă care revin acasă în luna august au parte de surprize frumoase. La punctul de trecere a frontierei primesc o broșură de cupoane de reducere, cu denumirea „Pașaportul Turistului”, cu promoții ale destinațiilor turistice din Moldova, valabile în perioada august-octombrie 2018.

Evenimentul face parte din campania națională „Fii Oaspetele Nostru” (#fiioaspetelenostru, #beourguest), care aduce în prim-plan ospitalitatea ca element esențial al locuitorilor Republicii Moldova. Cetățenii din diasporă sunt invitați să fie turiști la ei acasă și, cunoscând tezaurul turistic, să devină ambasadori ai turismului invitând și alți oaspeți și turiști.

Pentru a facilita decizia de călătorie prin Moldova, pe portalul 360.moldova.travel sunt disponibile 12 tururi virtuale ale vinăriilor, pensiunilor turistice și a altor obiective turistice. Iar pentru a promova destinațiile turistice, diaspora este îndemnată să posteze pe rețelele de socializare fotografii și video-uri cu impresii din călătorii, indicând locațiile și utilizând hashtagurile #visitmoldova #beourguest #fiioaspetelenostru.

Scopul acrestei acțiuni este de a mobiliza membrii diasporei pentru descoperirea și promovarea potențialului turistic al Republicii Moldova conform Strategiei de dezvoltare a turismului 2020 și Strategiei naționale „Diaspora 2025”, relevă Biroul Relații cu Diaspora.

Persoanele din diaspora Republicii Moldova revenite în țară, în vacanță prin intermediul pașaportului turistului vor putea beneficia de reduceri la produsele și serviciile prestate de agenții economici din industria vitivinicolă și a turismului din Republica Moldova pe durata august-octombrie 2018.

Distribuția „Pașaportului turistic” este realizată de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.