Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic

Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic imprimare

16.12.2014  

„Pungile Eco - O alternativă care lucrează!” este sloganul unei campanii de informare inițiate de mai mulți tineri în părteneriat cu Asociația „Eco Visio” de la Chișinău. Tinerii își propun să promoveze plasele eco în detrimentul celor de plastic care poluează mediul și ne afectează calitatea vieții.

Votează: 4.0/5 (2 Voturi )

Mai mult de douăzeci de tineri au participat la un șir de instruiri în domeniul educaţiei ecologice. Tinerii aveau de inițiat patru campanii de promovare a pungilor ecologice.

„Una dintre campanii este să convingem administratorii de supermarket-uri să introducă alternative pentru pungile din plastic”, a menționat Elizaveta Mămăligă, reprezentantul Asociaței „Eco Visio”.

Încă două programe similar vor avea loc în orașul Rezina și raionul Sîngerei.

Alexandrina Carpovici este o tânără care a aflat pentru prima dată despre alternativele eco. „Nici nu m-am așteptat că există o posibilitate să înlocuiești pungile din plastic, care într-atât s-au înrădăcinat în viața noastră de zi cu zi. Cred că astfel de instruiri în domeniul educației ecologice sunt binevenite. Este un pas bun pentru a îmbunătăți mediul înconjurător”, a zis Alexandrina.

Un alt tânăr, Eugeniu Șveț de la Șoldănești a spus că: „Personal n-am să mai accept pungile din plastic atunci când mi le vor oferi vânzătorii din magazine”. 

Printre participanți au fost și patru voluntari de la Radio Rezina, care în curând, vor lansa un spot radio în cadrul emisiunii „Microfonul Juniorului”. Iar la începutul anului următor, tinerii reporteri vor organiza un concurs de desene pentru copiii și tineriii din raionul Rezina care să promoveze pungile eco.  

Andrei Bordian

Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic Pungile din pânză o alternativă a celor din plastic
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.