Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Lucrări graffiti de pe pereții din Moldova, Grecia, Italia, Spania, Istanbul și România adunate de Rodica Țurcan | Episodul 11

Lucrări graffiti de pe pereții din Moldova, Grecia, Italia, Spania, Istanbul și România adunate de Rodica Țurcan | Episodul 11 imprimare

08.02.2016  

Rodica Țurcan fotografiază lucrări graffiti din toate colțurile lumii și le publică pe blogul său ca să vadă și alți oameni cum „reînvie” o clădire.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Pasiunea goanei după street art i-a apărut Rodicăi Țurcan, de profesie agent de achiziții, atunci când locuia în Italia - țara care respiră prin artă și cultură.

„Trăind în Italia deseori luam bicicleta și mergeam să descoper noi colțișoare stradele ale orașului, pentru că știam că ele ascund ceva frumos. La un moment dat se întâmpla să iau trenul și să merg prin zonele din apropiere, să le găsesc și să imortalizez operele. Uneori prietenii îmi expediau fotografii cu graffiti, ceea ce eu percepeam ca o invitație să ajung acolo și să văd cu ochii mei”, povestește Rodica Țurcan.

Italia

Ursul și vânătorul din Italia.

Italia

Și aceste păsări tot de pe pereții Italiei sunt.

„După Italia am descoperit Grecia, și mai ales orașul Thessaloniki, care este o expoziție de culori și manifeste sub cerul liber. Și Atena nu rămâne în urmă – cu desenele ei pe fațadele caselor”, zice Rodica.

Graffiti din Grecia:

Grecia

Grecia

Grecia

Grecia

Toate pozele cu graffiti sunt pe instagram cu hashtag-ul: #ikastreetart, cele din Chișinău: #streetartchisinau”, dar întrucât nu toată lumea are pagină pe instagram, Rodica a hotărât să creeze un blog - Street Art View by Giolika, unde adaugă fotografii cu graffiti.

„Majoritatea operelor sunt făcute de obicei în zonele periferice sau pe clădiri dărâmate. Asta e o modalitate de a învia și a-i da o nouă viață suprafeței. De cele mai multe ori operele desenate sunt mesaje cu tentă socială, ce vor să aducă un omagiu sau să protesteze și să acapareze atenția asupra unei cauze”, spune Rodica Țurcan.

Atunci când Rodica nu fotografiază graffiti, ei îi place să brodeze, să fac Crossword Japanese, să citescă și să meargă la teatru.

Bucuresti

Graffiti pe pereții din București.

Gaffiti

Zebre din Barcelona.

Gaffiti

Instanbul.

Graffiti din Chișinău:

Gaffiti

Gaffiti

Gaffiti

Gaffiti

Gaffiti

Gaffiti

Foto: arhivă personală

 

Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan Rodica Turcan
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.