Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Doroteea de la Paris şi bunica ei Irina de la Chişinău au vizitat „Cité de la musique”

Doroteea de la Paris şi bunica ei Irina de la Chişinău au vizitat „Cité de la musique” imprimare

În Oraşul Muzicii poţi vedea şi asculta o mie de instrumente şi obiecte muzicale

29.06.2012  

Acum, mai nou, bunicii vin în ospeţie la nepoţi şi merg împreună, de exemplu, la un muzeu. Doroteea de la Paris a fost în aceste zile, împreuna cu bunica ei Irina de la Chişinău, într-o vizită la muzeul parizian „Cité de la musique”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Aici, la muzeul „Cité de la musique" din Paris vezi şi asculţi. Doroteea de la Paris este, împreună cu bunica ei Irina de la Chişinău, au vizitat Muzeul Muzicii, care oferă în acelaşi timp expoziţii, concerte, ateliere şi conferinţe.   

1000 de instrumente şi obiecte muzicale pot fi admirate aici pe un fond muzical, pe două trasee: unul cronologic şi unul geografic.

Atunci când am rugat-o pe Ileana, mama Doroteei şi fiica Irinei, să dea mai multe amănunte despre această vizită în Oraşul Muzicii, ea a început să vorbească mai întâi despre protagonistele acestei vizite: „Sunt două fiinţe dragi, două muziciene: una – pianistă cu stagiu, experienţă şi răbdare (bunica), iar alta – vioristă începătoare dar foarte talentată (nepoata) şi amândouă – harnice şi energice”.

„Iar Muzeul Muzicii, o clădire cu spaţii enorme pe 5 niveluri, e un loc nemaipomenit de interesant, adaptat atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici! Oferă o bază a culturii muzicale, începând cu Evul Mediu când au fost create primele luthe (instrumente cu corzi) în Europa (oraşul Füssen, Germania) şi până în zilele noastre. Aici se găsesc o sumedenie de instrumente ce se admiră cu pasiune şi filmuleţe şi istorioare ludice care se ţin minte uşor şi cu plăcere”, a povestit Ileana.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.