Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  10 lecții pentru un mod sănătos de viață: Elvira Andon

10 lecții pentru un mod sănătos de viață: Elvira Andon imprimare

09.05.2016  

Elvira Andon, doctor în medicină, recomandă 10 lecții pentru un mod sănătos de viață.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

10 lecții pentru un mod sănătos de viață:

1. Un mod de viață sănătos trebuie să înceapă din copilărie
Din păcate mulți nu se pot abține de la unele alimente ce nu trebuie consumate, dar cel mai mult influențiază educația din familie, dacă nu se respectă un mod de viață sănătos, atunci este foarte greu de restructurat pe parcurs.

2. Trebuie să ne trezim dis-de-dimineață, nu la amiază
La ora 7, 8 trebuie să ne ridicăm din pat, deoarece dacă ne trezim la amiază să dereglează regimul alimentar, dar e necesar să avem trei mese principale, iar între acestea e preferabil să mai consumăm fructe, legume, produse lactate.

Elvira Andon

3. Gândirea pozitivă

Emoțiile negative influențiază foarte mult asupra organismului. Avem multe motive să ne bucurăm. 

4. Alimentația corectă
Un om ca să se simtă bine trebuie să nu facă abuzuri de grăsimi, alimente prăjite, afumate, să excludă mâncarea picantă și este important să consume 1-1,5 l de apă în fiecare zi. Vine sezonul bogat în fructe și legume, trebuie să profităt de acest lucru, persoanele care au probleme cu tractul intestinal ar fi preferabil să excludă fructele care au sâmburi, de exemplu strugurii. 

5. Practicarea sportului
Dacă alergi la serviciu și înapoi – acesta nu este sport, ci mișcare. Sportul trebuie de făcut cu minte, nu fără minte, să fie dozat. E bine să ieși din sala de sport cu plăcere, dar nu să te simți obosit și fără puteri.

6. Duș dimineața și seara

7. Nu exagerăm cu statul la soare
Vine vara, cald, mare. Băi de soare se fac până la zece dimineața și după amiază – de la cinci seara până la șapte.

8. Dieta trebuie de ținut cu cap

Elvira Andon

9. De eliminat stresul

Da... el ne înconjoară, însă mereu trebuie să ne străduim să ne gândim la ceva frumos. Priviți pe geam, admirați natura.

10. Și gadgeturile secolului XXI trebuie să aibă un orar

E important să conștientizăm când trebuie să ne deconectăm de la rețelele sociale, dealtfel ele ne vor conduce și ne vor fura timpul.

Elvira Andon Elvira Andon Elvira Andon
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.