Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 27 de ani: Stela Botez

10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 27 de ani: Stela Botez imprimare

15.06.2016  

Interpreta de muzică populară, Stela Botez sau fata cu cobza, impresionează atât publicul românesc cât şi pe cel din străinătate. A absolvit Şcoala de Arte pentru copii „Maria Cebotari” din Cahul, Colegiul Industrial-Pedagogic din Cahul, Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău, secţia Arte. Stela Botez promovează muzica neamului, folclorul nostru autentic, în special cel de la sud.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Interpreta de muzică populară, Stela Botez a acceptat provocarea de a împărtăși cu echipa Stiripozitive.eu, 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la 27 de ani:

1. Am învățat să-mi planific activitățile 

„Planificându-mi activitățile azi știu exact ce voi face mâine. Am o agendă personală în care îmi planific tot ceea ce am de făcut în fiecare zi. Ba mai mult, la începutul fiecărui an calendaristic, îmi planific toate activitățile artistice pe tot anul.

asdcx

2. Nu țin pică pe oamenii care m-au supărat

Nu țin pică pe oamenii care mi-au greșit și care m-au supărat, pentru că aceste gânduri dor în adâncul sufletului și mă încarcă de energie negativă. Or, viața e ca un bumerang și pățești ceea ce faci. Mă conduc după zicala: „Ce ție nu-ți place, altuia nu face”.

qwedf

3. Am învățat să fiu liberă în exprimare

Am învățat și să fac ceea ce vreau eu. Mereu am căutat domeniul preferat de activitate și am fugit de obligații sau de activități pe care „trebuie” să le fac. Mă simt bine atunci când eu dețin controlul.

awsedrftg

4. Am învățat să economisesc banii și să nu mai dau cu împrumut

Munca mea înseamnă atât energie și sănătate, cât și cunoștințe investite în activitatea pentru care am fost remunerată, de aceea, banii trebuiesc cheltuiți rațional.

qwsd

5Aleg oamenii din anturajul meu

Pentru că am avut parte de dezamăgiri și trădări în viața mea, am învățat să fiu prudentă cu oamenii cu care interacționez. Nu accept pe oricine.

qwert

6. Am depășit frica de a încerca ceva nou

Nu mă tem să experimentez, doar să vreau. Principiile sunt niște reguli inventate de noi înșine din frica de a face ceva sau din ambiția, de a nu face acel lucru. Am învățat să trăiesc liber și să fac așa cum simt, fără să mă ghidez de reguli. Aveam o listă întreagă de principii după care mă conduceam în viață, până în momentul când am înțeles că acea listă îmi încurcă. Și de atunci am șters-o și am început să acționez altfel.

wsedrfg

 7. Am învățat să muncesc cu plăcere, ci nu din obligație.

Nu accept să mi se spună ce să fac, accept doar sfaturile, iar decizia finală o iau independent. Acest lucru m-a făcut să schimb mai multe job-uri și domenii de activitate. Când fac ceea ce îmi place, oricât de greu ar fi, îmi aduce satisfacție maximă.

wed

8. Îmi expun doar părerile de bine și nu critic ceea ce nu cunosc

Când spui ceva pozitiv, ți se întâmplă lucruri bune, și când vorbește despre ceva negativ, cu siguranță se întâmplă ceva rău. De aceea am învățat să vorbesc doar despre bine, lucruri reușite, oameni frumoși, iar ceea ce nu cunosc, evit să comentez.

qwssd

9. Am învățat să ajut pe cel de alături pentru că și eu sunt ajutată

Îmi place să spun că fiecare om din viața noastră nu este întâlnit întâmplător, el poartă o menire de a mă învăța ceva sau el apare în calea mea pentru că eu am menirea de a-l ajuta. Dumnezeu lucrează prin oameni. Datorită oamenilor am realizat mai multe lucruri și pentru asta cred că trebuie să fiu recunoscătoare și să ajut și eu la rândul meu.

sd

10. Am învățat să visez și să transform visurile în realitate

De mică am visat să fiu cântăreață. Tot ceea ce făceam eu era pentru acest vis și timp de mulți ani am luptat ca să reușesc să fac ceea ce am visat. Continui să visez și să realizez visele mele prin fapte concrete, pași mărunți și siguri care duc acolo unde îmi doresc”, povestește Stela Botez pentru Stiripozitive.eu.

sd

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez Stela Botez
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.